Весела Лечева: Страхувам се от Васил Божков! Нормално е да се разграничим от хора като него.

  • 19 юли 2020 08:50

  • 7130
  • 29
Весела Лечева: Страхувам се от Васил Божков! Нормално е да се разграничим от хора като него.
© Булфото, архив

Нормално е да се разграничим от хора като Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. 13 години очаквах някой да бръкне дълбоко и да има справедливост. Опасявам се протестиращите да не бъдат подлъгани. Тези признания направи пред бТВ Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия, зам.-председател на ПГ на БСП за България.

Тя говори откровено за опита за убийсто на съпруга си Манол Велев, за което се смята, че поръчано от укриващия се в Дубай Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Самата Лечева каза, че не познава лично хазартния бос, а от медиите и от това, което се говори. 

"Той е далеч от моите представи за пример и подражание", коментира тя. 

На въпрос защо не назовава директно Божков и дали се страхува от него, Лечева каза: 

"Страхувам се, аз съм човек и се страхувам, но повече се страхувам от бъдещето на нашите деца. Опасявам се, че тяхното желание и порив могат да бъдат опорочени. Бих казала опетнени".

"Краят на изхода на този протест може да внесе в техния пакет за искане за оставки и друг чужд сценарий", каза още тя.

Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия обясни, че е спорно доколко законосъобразно е пускането на аудио записите, на които се чува как Божков уговаря протестите. Тя обаче смята, че ясно е проличало желанието за водене на този протест от човек с обвинения. Именно затова депутатката е призовала за разграничаване от Божков. 

Спецпрокуратурата: Васил Божков е обвинен за убийствата на Йордан Динов, Манол Велев и още две лица!

За покушението на Манол Велев, Лечева разкри, че сред разследващите е имало такива, които са й признали, че се страхуват да търсят истината. 

"13 г. очаквам смелост и доблест във всички тези мъже, очаквах да бръкнат дълбоко.  (...) Това оставам на разследващите органи и това, което очаквам, е този случай да бъде разплетен докрай. Тая някаква надежда. Аз няма да съм съдник, специализираните органи са тези, които трябва да докажат това", коментира депутатката.

Попитана дали тя може да е причината за посегателството срещу Манол Велев, понеже е била председател на Държавната комисия за младежта и спорта, Лечева каза:

"Не мога да се виня за позиции, които съм заемала в посока защита на държавния интерес. Аз съм отговорен човек. И съм се водила именно от това чувство. Обвинявам се, че не съм подозирала опита за покушение".

Относно това дали Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и Манол Велев са били конкуренция в хазарта, депутатката коментира така: 

"Независимо какви са били отношения, мисля, че всеки един спор, конфликт, не трябва да се решава с оръжие. Това е първобитен начин. Най-тежкото престъпление за мен е отнемането на човешки живот. Това трябва да лежи на съвесттва на всеки, който иска да завоюва влияние, територии, власт, богатства". 

Последвайте канала на

Novini.bg
7130 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
Винету

2020.08.29 | 21:11

29
Лечева не беше ли многократна шампионка по стрелба? Миризмата на барут никога не може да ти омръзне,време е да се позабърше старата смазка от пушките
Off

2020.07.19 | 16:22

28
Страхува се от ръката, която я храни? Или се страхува от поръчителя на мъжа й? Обърках се - не е ли един и същ човек? Някаква форма на шизофрения?
Боби

2020.07.19 | 15:27

27
Весела, кога по точно се страхуваш, когато си в Гърция на сауна в Царско.........или в Парламента
данъкоплатец

2020.07.19 | 15:19

26
Цоца Амстердама чЕка удобното време да ни освободи от СИК-@джийското иго.
Сатъра

2020.07.19 | 12:47

24
Госпожо Лечева мой съвет е да се страхувате и от сем. Найденови не само от Божков. След като са знаели кой е поръчал мъжът ви и кой извършил покушението защо толкова години са си мълчали и дефакто са укривали поръчителя и извършителя на това не му ли се вика Съучастие.
До простия!

2020.07.19 | 14:55

25
Не давай акъл, като си прост ! Жената много по-добре от теб знае, от кого да се страхува ! Тя смело плюва по Борисов, но за Божков не смее и дума да каже въпреки, че той е причината за това, тя отдавна за няма мъж !
в тоя герб

2020.07.19 | 11:36

22
непрекъснато изплуват женщины шамандури
забравила е да каже от такива като божков

2020.07.19 | 11:45

23
явно го познава лично щом така го назовава
баце

2020.07.19 | 11:30

21
Мда, Проблема на БСП е , че протестиращите не ви припознават. От изтеклите разговори на В.Божков се разбира, че Божков е готов да даде пари и да подкрепя протестите, ама президента тепърва трябвало да бъде съветван правилно. Ти да видиш ново 20. Хората дето протестират искат прочистване и промяна, а не да заменят едни омазани политици с други такива. Извинявайте, ама що за държавници имаме начело, щом разправяха и внушаваха, че един беглец в Дубай с 18-19 обвинения ги върти на това си там.

2020.07.19 | 10:31

13
90-та трябваше до корен,сега е късно. Порциите още тогава са разпределени. Сега се карат кой да лапа повече. Пример: на пъпа в Студентски град има много оборотна сладкарница,,Неделя". Сбстввост е на един бивш червен министър-Гъгаузов. Аз съм софиянец и нямам такива ,,придобивки",а този другар от Сливен щрака с пръсти сега. Много са такива като него,за това казвам,че порциите са раздадени още 90-та.
Ох

2020.07.19 | 11:29

20
Порциите се делят до ден днешен всяка една година
Интересно

2020.07.19 | 11:14

19
Говори за справедливост едва когато е засегната лично. Типично за комунягите. Парадират с лозунги за морал и справедливост а не свалят ботуша с който мачкат инакомислещите!!!
Щом се ползва оръжие

2020.07.19 | 11:10

18
за налагане на решения, не очаквайте съвест у ползващия оръжие. Това са властни, безскрупулни индивиди налагащи своите цели безцеремонно. Такива хора са излезлите от средите на болшевишката ДС.

Добави коментар

Водещи новини