Хамид: ДПС никога не е имало министри в това правителство

Не сме огорчени от оставките на тримата министри вчера, защото никога не сме имали министри в това правителство, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

Ние от първия ден сме опозиция и сме заявили, че това правителство е вредно за България. Ние от първия ден заговорихме за демонтаж на този кабинет и изграждане на програма за ускорено развитие на България. Несериозно е да се подхвърля, че ДПС има министри в правителството. Това са груби инсинуации, заяви Хамид.

Освен това не видяхме депозирани оставки. Тези оставки може да не са подадени. Засега това са само твърдения на премиера. Случвало се е и някой да е подавал оставка, после да ги е оттеглял, добави той.

Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов

Попитан каква ще е развръзката на ситуацията с исканите от протестиращите оставка на правителството, зам.-председателят на ПГ на ДПС посочи: "Зависи от министър-председателя и от тази вредна за старата коалиция. Ситуацията е много динамична, променя се с часове, така че нищо не би ме учудило. Следващата седмица е видим какво ще се случи. Винаги сме призовавали институциите да си говорят. При този остър конфликт няма как институциите да си комуникират нормално. Таиз развръзка сме я виждали – Борисов няколко пъти е подавал оставка".

Исканата от протестиращите оставка на главния прокурор Иван Гешев Хамид Хамид коментира така: "Политическата система функционира по определени правила. Само прокурори могат да искат оставката на своя ръководител. Нормално е да има недоволство срещу главния прокурор от обвиняеми. Мисля, че недоволството към главния прокурор се подклажда точно от тези хора".

Иван Гешев: Не смятам да си подавам оставката

Хамид коментира и предстоящия следващата седмица вот не недоверие срещу правителството, внесен от БСП: "Досега ДПС  е твърда опозиция, досега винаги е гласувал против правителството на вотове на недоверие, така ще гласуваме и следващата седмица".

По повод акцията на Христо Иванов на плажа в "Росенец" Хамид Хамид каза: "Беше направен опит ДПС да бъде въвлечен в спор, който е на жълтите павета. Няма как ДПС да бъде въвлечен в политическото блато. Няма как някой вече 30 години да се опитва да ползва ДПС като смокинов лист. Няма как да мине този номер".

Коментари

 1. 2020.07.16 | 23:25
  Аз това правителство даже не го знам на морето идват на барчето?
 2. 2020.07.16 | 19:39
  ДПС 30 г краде и държи в мизерия целия Родопски регион. Пример със тютюна изкупуваха то от хората на стотинки и го продаваха в пъти повече. А от евро- проекти за хоратаи региона ДПС открадна милиарди.
  1. 2020.07.16 | 20:14
   така се прави
 3. 2020.07.16 | 18:47
  Това на Орешарски по-добро ли беше?
  1. 2020.07.16 | 19:44
   никаква разлика от сега , не виждате ли , че всичко е театър , борисов и радев са двете страни на една и дъща монета, изходът е терминал 2 , там и приключва България
 4. 2020.07.16 | 19:25
  виновника за божков гейт - грешни държавни бланки и протекции над божков, липса на какъвто и да е контрол
 5. 2020.07.16 | 19:23
  НАГЛИ селски галфони = МАФИЯ
 6. 2020.07.16 | 19:16
  Важното е че Доган бе сритан
 7. 2020.07.16 | 19:12
  ДПС Е КУЧА МЪРША
 8. 2020.07.16 | 18:59
  Резаниците и те гладни, вият на умрело.....
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет