Главният секретар обясни как се определя охраната от НСО

  • 09 юли 2020 11:02

  • 3825
  • 4
© Кадър: Нова ТВ

Има си ред, по който комисията за определяне на охраняемите лица, се събира. В нея влизат трима души - главният секретар на МВР, председателят на ДАНС и началника на НСО (председател). Това обяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

При нужда могат да привличат и шефовете на Военна информация и Държавна агенция "Разузнаването".

Президентът Радев иска да се преразгледа охраната на Доган и Пеевски

"Като дойде при мен такова писмо, аз го разпределям на всички подчинени служби, които казват какви сигнали има при тях. Ние ги депозираме в НСО, оттам ни се предлага решение каква да бъде степента на заплашеност, каква охрана да бъде взета и тримата взимаме решение. Днес няма как се състои такава среща", обясни главният секретар.

Ивайло Иванов каза, че сутринта се е чул с генерал Станчев, началника на НСО, и са изкоментирали евентуално събиране на комисията. Това пък бе поискано вчера от президента Румен Радев. Главният секретар подчерта, че няма разделение между службите, дори и по отношение на "Росенец", където гардове се сблъскаха със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му служителите на МВР онзи ден са си свършили работата. Отказа да коментира повече политиците.

Христо Иванов разказа за скандала с гардовете пред сарая на Доган

"Не се опитвайте да създавате противодействие между службите. МВР и НСО работят ежедневно, ние сме колеги, познаваме се от дълги години, има инструкция за взаимодействие. Ние сме професионалисти", категоричен бе главният комисар.

В коментара си пред медии Иванов подчерта, че не могат да се откажат от охраната си само три лица - премиер, президент и председател на Народното събрание, докато трае мандатът им.

Последвайте канала на

Novini.bg
3825 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.07.09 | 12:01

3
Аз пък чакам снимки от спалнята на деса общата
Деса

2020.07.09 | 12:42

4
Опасявам се, че краткия ти живот ще е причина да не дочакаш снимките които искаш.
Някой

2020.07.09 | 12:00

2
чакам снимки на неспящото га(р)дче и на неспящият полицай, как ще се сополявят, как ще се плюнчат обяснявайки как се чувстваха в ситуацията,в , която никой не иска да е!!!!!!!

2020.07.09 | 11:14

1
НСО пази, прави снимки - изобщо пълно обслужване. Чакам снимки на спящия Доган и неговото нощно шкафче... Защо не и на Пеевски

Добави коментар

Водещи новини