Слави Трифонов с остър пост срещу министрите от кабинета "Борисов 3"

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в изрази остра позиция срещу министрите от кабинета "Борисов 3" във "Фейсбук": 

Ето какво написа шоуменът, публикуваме становището му без редакторска намеса: 

Данаил Кирилов (министър на правосъдието). Каквото и да кажем тук - все ще е малко.

То не бяха “бели хакери”, то не бяха “джуркане на делата”, то не бяха “обърнати файлове”.

Слави Трифонов уверен, че начинанието му в политиката ще има успех

Бившият общински съветник от БСП обаче ще остане в историята най-вече като юридическия корифей на… ГЕРБ в 43-ото и 44-ото НС, инициирал куп законодателни промени, свързани с актуалните нужди на властта и лобистки интереси.

И до днес стои въпросът понече ли Дани Кирилов, известен в социалните мрежи като Барни Ръбъл, да целуне ръката на Бойко Борисов, след като премиерът го предложи за министър?

Красимир Вълчев (министър на образованието и науката)

Това е министърът, който се проверява за конфликт на интереси, защото е субсидирал фондацията на своята кума и е одобрявал учебниците й.

Това е министърът на образованието, който по време на извънредното положение даваше брифинги, загрижен за “учитилитИ” и “родитИлитИ”.

Кирил Ананиев (министър на здравеопазването)

Това е човек, който няма нищо общо със здравеопазването. Той е незаменимият финансист на прехода - бил е заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Георги Близнашки и министър на финансите в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Това е министърът, който искаше обещаната детска болница да се изгради в изоставена, опасна и крайно неподходяща сграда за същите милиони, за които може да се построи напълно нова сграда, отговаряща на всички стандарти.

Слави Трифонов към Оперативния щаб: Гражданите имат право да знаят истината за COVID-19

Това е министърът, който излъга медицинските сестри, че ще получат 50 милиона лева за увеличение на заплатите. И продължава да ги лъже.

Това е министърът, който ще се запомни със своите напълно неадекватни заповеди по време на извънредното положение - заповеди, траещи по един ден или заповеди, противоречащи си една на друга.

Зрителите вероятно ще го запомнят и с няколкото извънредни брифинги, на които нищо не му се разбра.

Боил Банов (министър на културата)

Известен с аферата “Ало, Банов”. Уличен със запис, че е помогнал на частна компания да “спести” над 700 000 лева неустойка към държавата за ремонта на “Ларгото”.

Тотално провалил се в мерките в подкрепа на културния сектор в условията на пандемия.

Емил Димитров (министър на околната среда и водите)

Хореограф и икономист от школата на МВР, който няма нищо общо с екологията.

Като депутат в този мандат на НС е автор на “тежък лобизъм” в полза на “Лукойл” (по думите на собствения му коалиционен партньор Валери Симеонов).

Автор и на поправка в закона, спестяваща на БМФ неустойка в размер на 58 милиона лева към държавата.

Съвносител на промяна в Закона за хазарта, спестяваща около 700 милиона лева на “Националната лотария” от такси към държавата.

Това е министърът, който дискретно изключи имот на братя Диневи в Свети Влас от “Натура 2000”, след като те вече го застроили.

Това е министърът, който най-нахално заяви, че от подпорната стена в Алепу ще стане хубав хотел.

Десислава Танева (министър на земеделието, храните и горите) Уличена със запис как предлага на земеделци да крият информацията, че има измами с еврофондовете, защото в противен случай Европейският съюз може да спре финансирането! Това е министърът на горите, който подари луксозните джипове, закупени за нуждите на горските стопанства на Националната служба за охрана, за да бъдат возени политици. Единият от джиповете беше подкаран лично от баш шефа й Бойко Борисов.

Слави Трифонов с коментар за снимките на Борисов и дали е негов враг

Емил Караниколов (министър на икономиката)

Това е министърът, който в разгара на коронакризата допусна като принципал на Българска банка за развитие да бъде отпуснат кредит от банката за 75 милиона лева на колекторска фирма с 2000 лева приходи.

Това е министърът, който даде 160 милиона лева от същата тази Българска банка за развитие на една частна банка.

Това е министърът, който вместо медицински изделия донесе 12 тона лечебни фурми от Обединените арабски емирства и после влезе в карантина.

Росен Желязков (министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията)

Обвинен и оправдан за Костинбродската афера, свързана с готовите за използване бюлетини за парламентарните избори през 2013 г.

Това е министърът, който призна, че има корупция в автомобилната администрация, че има купени книжки, но се примири, че така е било и така ще продължи да бъде.

Това е човекът, който преди да стане министър, няколко години е в администрацията и се занимава с въвеждането на електронно управление. Което за момента е пълен провал, въпреки похарчените милиарди левове.

Николина Ангелкова (министър на туризма). И тук, каквото и да се каже, ще е малко.

Това е министърът, който мина метър покрай “Апаратаментгейт”. Тя също беше уличена, че е закупила евтино апартамент в софийския квартал “Овча купел” и също се оказа заможна, благодарение на роднините. По думите й, имотите за над 1 милион лева ги има благодарение и на… татко си.

Това е министърът, който тотално се провали в мерките в подкрепа на туризма заради коронавируса. Единствената й мярка е заявеното от нея намерение да удължи летния сезон до края на октомври.

Ще се помни и още една обявена мярка от нея: “На някои плажове чадърите ще са на нулеви цени, а на други - на още по-символични”.

Най-добрата оценка за работата на Николина Ангелкова всъщност са опашките към Гърция.

Красен Кралев (министър на младежта и спорта)

Това е министърът, при когото българският спорт бележи най-слабите си резултати.

Това е министърът, при когото парите за спорт се харчат на тъмно.

Това е министърът, който след скорошния одит на Сметната палата трябва да отговаря как и къде се изпаряват парите на тотото.

Теменужка Петкова (министър на енергетиката)

Това е министърът, който си подаде оставката след разразилия се грандиозен скандал с анонсираната покупка на ЧЕЗ от Гинка Върбакова. Оставката на Теменужка, която познавала Гинка от 20 години, първо беше приета от премиера Борисов, но после… отхвърлена. Познанството от 20 години си остана.

Това е министърът, който обаче не си подаде оставката след огромната глоба от 77 милиона евро, която Европейската комисия наложи на Българския енергиен холдинг и която всички ние плащаме.

Това е министърът, който лъже, че няма нужда от нова нотификация от Европейската комисия за проекта “АЕЦ Белене”. Проект, в който потънаха милиарди левове на данъкоплатците през годините и който по тази причина е определян за един от най-големите корупционни проекти у нас.

Това е министърът, който отговаря и за т.нар. “Балкански поток”, който уж го строяхме по 5 километра на ден и който трябваше да е готов най-късно на 13 юни, по думите на премиера. Разбира се, и към днешна дата този поток не е готов и въобще не е ясно кога ще е готов. Единственото ясно е, че за момента ние, данъкоплатците, плащаме за този проект над 2 милиарда лева.

Втора част: Данаил Кирилов (министър на правосъдието) Каквото и да кажем тук - все ще е малко. То не бяха “бели...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Вторник, 7 юли 2020 г.

Коментари

 1. 2020.07.08 | 13:58
  ГЕШЕВ КАТО СИ НЕЗАВИСИМ Б.М.Б ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА !!!!!!!
  1. 2020.07.08 | 20:59
   А ти, бе,ХХХ, защо не си в затвора?
 2. 2020.07.08 | 17:50
  с волски изплезен език-политик.
 3. 2020.07.08 | 17:46
  ОФШОРКАТА -слаФчо.....
 4. 2020.07.08 | 15:58
  Без значение от коя партия са политиците те използват и разграбват държавата все едно им е бащиния. За тях законите не важат. Трябва и те като другите хора, да бъдат осъждани за престъпления когато вършат и за корупция. Заради тях не ни приемат в шенгенското пространство и във валутния съюз. Заради корупцията намаляват чуждите инвеститори. Заради тях българите са с най ниски доходи в Европа. Гърция е пред фалит и е с тройно по големи заплати и пенсии от българите.
  1. 2020.07.08 | 16:36
   Някак си "президентски" подхождаш, само критика и общи приказки. Та на въпроса. И "добрите", и "лошите" са все политици, но за твое успокоение Слафчо не такъв материал, той никога няма да стане такъв. Гърция е друга вода, на нея целия Европейски съюз и плаща разгула, да има тройно по големи заплати и пенсии. Като да драпаш да пропагандираш си напиши домашното, празния популизъм няма да ти свърши работа.
 5. 2020.07.08 | 14:56
  Тоя го помня още от слабовато момче с дълга конска опашка!Умствено не е претърпял еволюция,само финансово в личен план,Подмазвщ се на всяка мутра!!!Така се прогресира.
 6. 2020.07.07 | 21:21
  Грубо,просташко,унизително,уродливо,злобно,безпочвено!!!Типично за слави и кликата му озлобени плювалници! Как не ви е срам!Това са хората които изнесоха държавата в най-тръдните времена за цял свят!Каква низост слави. Нямам думи да опиша колко си ниЗко.Ти си и си оставаш много лош пример за поколения!
  1. 2020.07.08 | 14:51
   Не зная кой е барбаганюс но ти си типичен бай ганьо!!!Тъп и кух!
  2. 2020.07.08 | 12:13
   ПО ЛОШ ПРИМЕР ЗА ПОКОЛЕНИЯТА ОТ ГЕРОЯ НА АЛЕКО-БАРБА ГАНЬОС НЯМА.ДНЕС ТОЙ ПАК ИМА СВОЕТО ПРЕВЪПЛАЩЕНИЕ.
  3. 2020.07.08 | 09:52
   АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО ...
 7. 2020.07.08 | 11:18
  Всичко казано от Слави е вярно. И не забравяйте, че той е единственият, който без да е никакъв, вдигна 3 и половина милиона на референдум! Слави разбуди половината робски народ, никой досега не е постигал това!
  1. 2020.07.08 | 13:48
   Наивници голобради!Слави не прави нищо без собствена изгода!Оплюването не може да бъде мото на един претендент за политик!
  2. 2020.07.08 | 12:13
   ТОЧНО ТАКА Е.САМО ДА НЕ ПРЕДАДЕ ХОРАТА.
 8. 2020.07.08 | 10:14
  За водач на МПС се изисква психо тест, а за водач на партия не. Защо? И защо разрешиха на тоя психар да прави партия. Ако това е демокрация, здраве му кажи. Това е анархия.
  1. 2020.07.08 | 12:17
   А НА ШИЗОФРЕНИКА ТИКВУНИИ???
 9. 2020.07.08 | 10:19
  евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзайте,действаите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!Ако случайно не дойде ,пак ще дойде с нова партия,начело на копейкин,славето,майчето и тем подобни знайни и незнайни червени миндили!!!БЕ ГАДЕВ,ти на мен(тодор живков) ли ще се правиш,много си малък бе мишок
 10. 2020.07.08 | 06:43
  ...как кротко слушкаше премиера в студиото си...?!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.