ЮНЕСКО с награда за проекти, насърчаващи самостоятелния живот на хората с увреждания

  • 07 юли 2020 13:09

  • 252
  • 0
ЮНЕСКО с награда за проекти, насърчаващи самостоятелния живот на хората с увреждания
© Pixabay

Министерството на труда и социалната политика набира кандидатури за наградата на ЮНЕСКО за проекти, насърчаващи самостоятелния живот на хората с увреждания с помощта на информационните технологии. Целта на конкурса е да отличи постиженията на отделни хора, институции, колективи или организации, които работят за подобряване живота на хората с увреждания чрез прилагането на цифрови технологии и използването им за улесняване на достъпа до информация и усвояване на нови знания.

По предложение на международно жури, съставено от експерти в развитието на политиките за хората с увреждания, генералният директор на ЮНЕСКО ще излъчи двама лауреати на наградата по време на Международния ден на хората с увреждания, който се чества на 3 декември. Всеки награден ще получи диплома и сумата от 20 000 щатски долара.

Кандидатурите следва ще бъдат предложени от държавите-членки, след консултации със съответните Национални комисии за ЮНЕСКО или неправителствени организации, поддържащи официални отношения с ЮНЕСКО.

Защо институциите отказаха специална рампа за две момичета в инвалидни колички?

Кандидатите следва да попълнят формуляр на английски или френски език и да го изпратят най-късно до 30 юли в Министерството на труда и социалната политика. Формулярът може се изтегли от следния линк. Повече информация за конкурса може да видите тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини