Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург

  • 28 юни 2020 17:37

  • 591
  • 2
Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава на официално посещение в Люксембург на 28 и 29 юни. Тя ще има срещи с министър-председателя на страната Ксавие Бетел, с министъра на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн, както и с председателя на Камарата на представителите Фернанд Етиен, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Във фокуса на разговорите между външните министри Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Жан Аселборн ще бъдат двустранните отношения между България и Люксембург, както и последиците от кризата, предизвикана от COVID-19 и общоевропейските мерки за възстановяване.

В МВнР ще се състои церемония по повод Деня на Устава на ООН

Двамата ще обсъдят още Многогодишната финансова рамка на ЕС за 2021 – 2027 г., фонда за възстановяване и други актуални теми от европейския дневен ред.

Люксембург е сред най-големите инвеститори в България по обем инвестиции, като към края на 2019 г. те възлизат на 1,35 млрд. евро. След присъединяването на България към ЕС, политическият диалог на високо и най-високо равнище е интензивен, което подпомага разширяването и задълбочаването на двустранното сътрудничество и партньорството в международните организации.

Министърът на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн беше на официално посещение в София през ноември 2019 г. Жан Аселборн е министър на външните работи на Люксембург от 2004 г. насам като заема този пост в четири правителства. Той е доаейн на министрите на външните работи на ЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Киси

2020.06.29 | 01:59

2
Докато не отговарят границите за англичаните слънчев бряг ще бъде празен

2020.06.28 | 18:00

1
Какво ще прави там - ще си чеше вагината и ще прави кавали!

Добави коментар

Водещи новини