Томислав Дончев: Центърът за безопасно движение по пътищата работи 24/7 и това дава резултат

  • 26 юни 2020 09:40

  • 430
  • 3
Томислав Дончев: Центърът за безопасно движение по пътищата  работи 24/7 и това дава резултат
© Булфото

Заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник отговаря на въпрос от парламентарната трибуна относно безопасността по пътищата в контекста на работата на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата". Въпросът му бе зададен от народния представител Полина Шишкова.

По думите му от последните държави сме в ЕС, които създадохме подобно звено. Едногодишен период от време е по-скоро достатъчен, за да се започне работа на дадено звено, а не да задаваме въпрос какво трябва да се промени.

Той посочи, че агенцията е изготвила анализи и отчети, както и проекти на закони, била е сформирана работна група за създаване на Национален център за безопасност на движението по пътищата, който работи 24/7 и това дава резултати.

Ползвате грешни данни. Констатациите, че броят на жертвите на пътните проишвествия се увеличава, са неточни, посочи Дончев.

По думите му в годините назад се е следвала примитивна логика - увеличение размера на глобите като форма на превенция. Това е грешна логика, каза той.

Последвайте канала на

Novini.bg
430 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГРАЖДАНИН

2020.06.26 | 13:02

3
ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ НЕ СЕ ПРАВИ РЕМОНТ НА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ И ПО ТОЧНО УЧАСТЪКА СТАРА ЗАГОРА- ЧИРПАН И СЕ СЪЗДАВА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП

2020.06.26 | 10:36

2
агнешки главички пълни с петолъчки се подмазват за пари

2020.06.26 | 10:14

1
КОМУНИСТИТЕ РОДИНАТА ОГРАБВАТ КОМСОМОЛЦИТЕ СЛЕД ТЯХ ВЪРВЯТ. ПОСЛЕ ИДВА ЗАПАДА И ГИ ПРАЩА ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ...

Добави коментар

Водещи новини