Али Баба-Божков – новата българска Шехерезада и 40-те плеймейтки

  • 01 юни 2020 17:12

  • 8654
  • 16
Али Баба-Божков – новата българска Шехерезада и 40-те плеймейтки
© Булфото, архив

Али Баба-Божков – новата българска Шехерезада и 40-те плеймейтки

Пиеса в няколко действия за един истински разбойник, за пещерата му с артефактите и гепените съкровища, които държавата си поиска обратно

- Сезам, отвори се!

Черепа цъфва в ранни зори във Фейсбук за поредната порция гавра и манипулации, с които се опитва да клати държавата. След като 20 години наред обикаляше сам или с гавази редакциите, да забранява прякора Черепа, подведеният под отговорност по 18 престъпления хазартен бос Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от се появява окичен с нов – Али Баба. Заобиколен е от 40 плеймейтки, които пърхат щастливо край него и вдишват мириса на дебелата му пура. Те, милите, с пилешкия си мозък не осъзнават, че краят на приказката за тях няма да е щастлив. Девиците може и да не отидат под ножа, каквато е била съдбата на предшественичките на Шехерезада. Но всяка от тях рискува да бъде брутално изнасилена и поругана от самопровъзгласилия се за разбойник Божков. Както неведнъж се е случвало с много други плеймейтки.

Истинската приказка от 1001 нощ на Шехерезада, разказана във вид на комикс лично от Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от от луксозното му убежище в лускозно топло място, е истинска измама. Никой в тази комична история не си е на мястото, включително и Али Баба. Предводителят на разбойниците, грабили безогледно години наред, се е преоблякъл в женски дрехи като Шехерезада. Като ханъми са преоблечени и гавазите му. Зад новата българска Шехерезада в пещерата, която се отваря със заклинанието: „Сезам, отвори се!“, блещука цяла съкровищница с придобити по съмнителен начин богатства – артефакти, картини. Главатарят на разбойниците има регистрирана колекция от около 200 вещи с утвърден и доказан произход. В пещерата обаче са събрани поне 1000 предмета с характеристика на културни ценности. Те са нахвърляни с клошарски размах в чували и кашони. По някои още има пръст – озовали са се тук, веднага след като са били откопани.

Главатарят на разбойниците още не ги е почистил и изложил на показ, за да им се любува, когато му скимне, защото много добре знае, че те са незаконни. И докато държавата гони иманярите поединично и ги тика в ареста за намерена част от брадва, няколко връхчета от копия и шепа монети, които се търгуват за левчета по световните аукциони, защото са масово срещани, главатарят на разбойниците прибира всичко. Иманяри от цяла България му носят находките в насипно състояние.

Той тика всичко в съкровищницата, защото е ненаситен. Иска цялото историческо наследство за себе си. А когато държавата прибира незаконните артефакти, частният колекционер и частния му холдинг писват, че това било престъпление. Но да трупаш незаконни артефакти не е, според главатаря на разбойниците Али Баба-Божков – новата българска Шехерезада.

Зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура и наблюдаващ прокурор по делото Ангел Кънев е категоричен, че всички вещи са иззети по надлежния ред. Разбойникът смята, че те трябва да продължават да се въргалят в кашоните, където им е най-добре.

Ето кой е помогнал на Божков да избяга в Дубай
- Сезам, затвори се!

Срещу главатаря на разбойниците има повдигнати 18 обвинения – за поръчкови убийства, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Дължи и 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата. Бълха го ухапала, както казва народът. Разбойникът Али Баба-Божков има още неописани съкровища и най-вече – пари в брой. Затова може да си позволи да се укрива и да продължи да се забавлява, подхвърляйки пачки на платени художници да увековечат образа му на комиксов герой.

И забавленията му са също толкова инфантилни. Една седмица разиграва на томбола акциите на ФК „Левски“. Още седмица ги джиросва наужким. Следващата седмица вече се изживява като комиксов герой. В първия епизод на „истинската приказка“ на Али Баба Божков има 7 картинки. Нарисувани с характерния и разпознаваем почерк на един карикатурист на задкулисието. Докато пощипва 40-те си плеймейтки, Али Баба-Божков обмисля какъв да е сюжетът на следващия му комикс.

Подсказваме му идея – главатарят на разбойниците сяда на вълшебното си килимче и долита обратно тук, в България, за да отговаря пред правосъдието. Взимат му всички незаконни притежания и го тикат в една пещера с решетки, която не се отваря с познатите му заклинания.

Поука: Не е кражба да вземеш това, което Божков е откраднал, както би казал истинският Али Баба. Особено, когато го взема държавата, от която го е откраднал.

Автор: Агенция Монитор

Последвайте канала на

Novini.bg
8654 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
1

2020.06.04 | 02:54

16
TEE SA PLAYEN SAIT
Веско

2020.06.01 | 21:19

15
га яде кифтетата не рива и га иба пак ,а сега !?!?Г-н Улигарх

2020.06.01 | 20:36

14
Все пак в една лъжа има и 5% истина дами и господа журналисте .
Приказката е друга

2020.06.01 | 20:17

13
Али Баба и 240-те разбойника плюс родата и любовниците, и ни я разказват от доста години ,но ние сме си виновни ,че разбойниците още дишат.
Новини.бг ?!

2020.06.01 | 19:50

12
слугинаж 1. Безусловно, унизително и недостойно угодничене (слугуване), най-често на силните на деня 2. Съвкупност от хора, които угодничат (слугуват) по такъв начин. Думата е със силно негативно значение.
Крум

2020.06.01 | 17:45

5
Хахахахаха! На всички изказали се безмозъчно (особено този с пристрастията) мога само да кажа - Всеки си намира майстора. Божков също! А вие колко билетчета изтъркахте, че сега плачете за него? А? Държавата, това сме всички ние, включително и ти "Прост о човек". Краде се от теб глупако!

2020.06.01 | 19:48

11
Хората не плачат за него,просто четат една статия ,в която той е лошия а държавните служители ,които са взимали подкупи от него и са му помагали да граби от държавата излизат целите в бяло . Та статията понамирисва яко и не е обективна.
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.06.01 | 19:20

10
САЙТА НА ШАЙКАТА ПРЕСТЪПНИЦИ и ГАДНИТЕ ИМ ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ.

2020.06.01 | 19:13

9
този журналист - мисирка иска да ни убеди че Божков е крадил и не е давал подкупи на никого ами това е все едно тази мисирка - журналист да пиши тези простотии без да са му платили вярно сме скапана държава и не заради Божков а заради такива платени журналя

2020.06.01 | 19:10

8
glupavi jurnalisti I plateni ot grob mastii ot vestnik novini kakvito i gluposti da izmislite za vasil bojkov za da slujite na grobarskite prestapnici zapomnete ot men nikloi ne vi viarva I vsicki znaiat tce grobarskite prestapnici sa sadrujnici na bijkov vav krajbite
Оле

2020.06.01 | 17:27

2
Тези журналисти си търсят белята ! Али БаБожков ще им прати някой джихадист да ги "интервюира" !

2020.06.01 | 18:08

7
няма опасност те затова не са сложили име

Добави коментар

Водещи новини