Мартин Димитров: Някои хора търсят отговорност за "Белене", вместо да носят такава

  • 10 април 2012 15:07

  • 855
  • 3
Мартин Димитров: Някои хора търсят отговорност за "Белене", вместо да носят такава
©

Ще гласуваме против вота на недоверие за проекта АЕЦ "Белене", но това да не се разглежда като гласуване за кабинета. Ние сме опозиция и ще бъдем опозиция.

Това заяви на пресконференция съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"ГЕРБ допуснаха следната много сериозна грешка – вместо сега да има дела, вместо да има обвинения, вместо да се търси отговорност къде прахосаха между 1,5 и 2 млрд. лв., вместо това, се дава възможност тези хора да внасят вот на недоверие – това е лошо свършената работа", добави той.

"Вместо да носят отговорност, тези хора търсят отговорност. Настояваме до края на май месец финансовата инспекция към Министерство на финансите и вътрешния одит към Министерство на икономиката да направят пълна инспекция на проекта "Белене". Трябва да им бъде потърсена отговорност на тези хора в най-кратки срокове. Иначе ситуацията става абсурдна – хората, които са нарушили законите идват в парламента и търсят отговорност от другите, които са защитили интереса на България", подчерта Димитров.

"Народното събрание вече се произнесе по закриването на АЕЦ "Белене". Има решение на НС взето с почти 3/4 мнозинство – 120 срещу 42 гласа. Това решение беше в подкрепа на затварянето на проекта", посочи съпредседателят на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. "С този вот на недоверие БСП и "Атака" искат вот на недоверие на всички нас, които сме взели това решение. Този вот трябва да се възприема като недоверие към останалите народни представители, които имат своите политически позиции. От тази гледна точка вотът е безсмислен. Това е вот, който е получил своя отговор. Желаем на ГЕРБ да влезе в дълбочина на нашите аргументи против проекта АЕЦ "Белене" и да ги приеме за свои, защото АЕЦ "Белене" е мъртва, но не е погребана", каза още Костов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
855 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
xxx

2012.04.11 | 18:32

3
сектантче смешно.
Alex

2012.04.11 | 18:32

2
Chicho ti Vanio razprodade darjavata urud takuv
Фокера

2012.04.11 | 18:32

1
Мръсно гнусно лигаво червейче,къде си навираш муцуната лигава,заедно с мелеза Костов?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини