Правителството се разпореди с имоти

  • 27 май 2020 12:18

  • 1603
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Министерският съвет даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на прокарване на оптичен кабел на телекомуникационен оператор в имот-публична държавна собственост, който се управлява от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Теренът се намира с. Бисер, област Хасково. Той е част от старо жп трасе, което не се експлоатира. Съгласието се дава във връзка с изграждане на оптично кабелно захранване на базова станция. Преминаването през публична държавна собственост се предоставя безвъзмездно в полза на телеком операторите съгласно Закона за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура, съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът даде съгласието си "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД да отдаде под наем четири недвижими имота, чрез пряко договаряне. Обектите са разположени в София, Пловдив и Варна.

Отдаването под наем на имотите ще се извърши при начални цени, не по-ниски от пазарните стойности, определени от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България.

Изменя се списъкът на държавите с пазарен риск по Закона за експортното застраховане

За частна държавна собственост беше обявена сграда в гр. Горна Оряховица, област Велико Търново, разположена в близост до железопътната инфраструктура. Правителството даде съгласието си тя да бъде премахната от активите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" заради отпадналата необходимост от използването ѝ, както и лошото ѝ конструктивно състояние.

В сградата не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт. През нея не преминават действащи кабели и съоръжения на железопътната инфраструктура, както и няма функционално и технологично значение за сигурността на железопътните превози.

Последвайте канала на

Novini.bg
1603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини