Кметът на Перник: Въпрос на време е да отпадне водният режим в града

Когато се отпускат средства за инфраструктурни проекти и се разходват публични средства е нормално финансовият министър да бъде заедно с премиера. Не виждам нещо неестествено в това. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Думите му са по повод днешната визита на министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов в града, за да инспектират големите инфраструктурни проекти.

„Струпаха ни се много кризи за кратък период. Надявам се оттук нататък природата да е по-благосклонна към нас“, коментира градоначалникът.

Премиерът Борисов: Водопроводът от яз. "Белмекен" за Перник не е давал аварии досега

По думите му, фирмите са в напреднал стадий по подмяна на подземната инфраструктура. „Стартира ремонт и на пречиствателната ни станция. Хората са доволни. Нямаме нито един сигнал за недобро строителство или нарушена инфраструктура на лотовете. Догодина ни предстои още един голям инфраструктурен проект. Така, че до 3-4 години градът ще има коренно различна визия“, обяви Станислав Владимиров.

„Изграденият водопровод изпълнява своята функция. Който твърди обратното, няма чисти намерения. Тръбата от София и позволи да преминем на изцяло нощен режим. Язовирът има 17 милиона кубика вода. Въпрос на анализ е кога ще отпадне водния режим“, поясни кметът на Перник.

На въпрос дали е в конфронтация с партийното ръководство на БСП заради добрите си отношения с централната власт, Владимиров заяви: „Аз съм кмет на град Перник и е нормално да търся добра комуникация с централната власт, за да се решат проблеми, трупани с години“.

Коментари

  1. 2020.05.22 | 17:32
    тръпнеха от подличко очакване, че Перник ще остане дълго време без вода, за да тръбят, че цяла България е във водна криза. Уви! Пак са разочаровани!
    1. 2020.05.22 | 17:34
      миличките негодни крадлета- приватизаторчета!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет