ВМРО предлага хората да имат право да обявяват личен фалит

Многото мерки, които взехме за подпомагане на туризма, е предложението за 35 евро за всеки турист за България. Хем помагаме на туризма, хем на въздушния транспорт. Това каза депутатът от ВМРО Александър Сабанов в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Относно ДДС той каза, че се говори за пробен период за намаляване на ДДС за ресторантьорите, защото това е един от най-пострадалите сектори. Пробният период е до януари 2021 г.

"В случая ние го правим като икономическа мярка и ако ние не направим нищо за този сектор, няма да влязат и тези пари във фиска. Правим пробно", коментира Сабанов.

И подчерта, че никой не е казвал, че тази мярка ще е завинаги. 

"От тази гледна точка мисля, че в края на годината ще видим плюсовете и минусите", посочи още депутатът.

ГЕРБ и Обединените патриоти се разбраха за ДДС-то

На въпрос за разбирателството между коалиционните партньори, Сабанов каза:

"Не мисля, че при колегите от ГЕРБ има някакъв трус. След вчерашното изказване на г-н Валери Симеонов, днес на коалиционен въпрос всичко се разбра. Ние сме партньори, винаги сме били, така да се каже, балансьорът. ВМРО винаги се е държало равно отдалечено от всички. Ние сме за работа, а не за сърдене", коментира депутатът от ВМРО.

Сабанов коментира темата и за това, че хора, които повече от 3 месеца не са в състояние да плащат сметките си, да имат право да обявят физически фалит. По думите му е записано, че трябва да го има и критерият за добросъвестност, като съдът да може да хваща измамите. Целта е да се сложи край на фигурата „доживотен длъжник“.

Защита може да получи длъжник, който има едно или повече парични задължения с общ размер до 200 000 лв. и предостави на разположение на кредиторите си за удовлетворяване на вземанията им цялото си имущество и бъдещите доходи за пет години, с изключение на несеквестируемите вещи и доходи.

"Има хора, които и след тази пандемия, няма как да се справят. Ние трябва да сме готови с това нещо", обясни депутатът.

Целта е поне 5 години, след като изтече въпросният период, да не се обявява пак фалит.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет