От 1 юни отпада 14-дневната карантина за Гърция и Сърбия, Борисов отговори на Радев

От 1 юни отпада 14-дневната карантина за Гърция и Сърбия. Всички страни поздравиха България за начина за справяне с пандемията и затова ние сме и първи за облекчаване на мерките, каза Борисов. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на брифинг след четиристранна среща с държавните ръководители на Румъния, Гърция и Сърбия.

Той уточни, че от 1 юни движението между България и Сърбия и България и Гърция ще се осъществява без задължителна 14-дневна карантина след попълване на двустранни декларации. По думите на министър-председателя те ще са максимално семпли и ще трябва да бъдат попълвани три имена, дали имаш наличие на симптоми на коронавирус и запознат ли си с епидемиологичната обстановка в съответната страна, както и телефон за контакт.

Важно е да се научим да спазваме мерките за дезинфекция и да се научим да живеем с вируса и с премерен риск да направим така, че да заработят повече системи и така хората и бюджетът да имат повече пари, заяви Борисов.

Започна четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива думи, заяви Борисов в отговор на нападките на президента Румен Радев, който по-рано днес заяви, че ако той управляваше държавата, нямаше да се краде. Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези 3-4 месеца беше скоростното желание да се похарчат милиарди за Грипените, липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. И никога не сме си позволили такъв тон и квалификации, каза премиерът.

Румен Радев: Ако аз управлявах България, кражби нямаше да има

Министър-председателят коментира и позицията на вицепрезидента Илияна Йотова, която заяви, че ген. Мутафчийски е бил скрит. Гледах я много внимателно. Аз му викам: "Къде си, бе човек?". А той срещу мен. Пием кафе и гледаме Тодор. Тя казва: "Вижте какво направи той с него - скри го. Такива работи. Такива лъжи. Тя казва "ние заедно трябва да излезем от кризата. Е, това ли е заедно, попита Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Илияна Йотова: Къде отиде Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече

Той представи и статистика, че по времето на управлението на ГЕРБ са се родили над 770 000 деца. Щом смъртността е заради нас, значи и със 150 - 200 000 млади българи са се родили по време на нашето управление. По време на партията на президента 2005 година са починали 113 000. 2019 са 108 000. При неговата партия мрат повече - представяте ли си докъде е изпаднал този човек? С какви данни да се замеряме, когато аз говоря с лидерите на Балканите как да докараме пари, как протестиращите да возят туристи, за да си изкарват парите, а не да ги съберем от данъците на хората и да ги раздадем, подчерта премиерът.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира и гневните думи на ръководителя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в сдобилото широка популярност интервю на Миролюба Бенатова. В България няма ненаказано добро. Ние сме единствената държава, в която няма одобрен жив политик. Ние почваме да тачим българите, когато ги обесят, убият. Д-р Мутафчийски е направил стотици хиляди операции, маса народ е спасил. Обедини щаба и свършиха много работа. Всички днес поздравяваха България как добре се е справила. Няма да се учудя и ако ни се осъдят. Мутафчийски не заслужава подобни думи. Какво заслужава – да го вкараме в затвора? Да го изправим и да го осъдим? Ами, осъдете ни, заяви Борисов.

Аз имам вродено чувство за скромност и онзиден се изправих и казах, че постигнатото се дължи на мен, защото се ядосах. Направихме много, сега искаме да направим още. Още малко сме ви нужни. Няма кой по-добре да се справи. Самият факт, че като аз поканя – всички идват. Отзовават се...Защото имаме какво да покажем, каза министър-председателят.

Премиерът заяви в отговор на въпрос, че не се обсъжда оставка на финансовия министър. Той посочи, че се предоставят в пълен обем както кредити, така и грантове. Никой не е бил подготвен десетки хиляди фирми едновременно да влязат и да получат кредити, изтъкна Борисов във връзка със затрудненията на бизнеса. Половин милион в момента влязоха в системата, сложете по пет минути на всеки, има техническо време за обработка, допълни Борисов.

Ген. Мутафчийски в яростта си: От сега нататък очаквам да измрат много хора

В отговор на друг въпрос премиерът изтъкна, че по никакъв начин по негово време не е увеличена властта на депутата Делян Пеевски и допълни, че той е депутат като останалите. Освен да прави дарения, аз не съм чул в последните месеци с нещо да се е занимавал, допълни премиерът.

Той съобщи още, че се очаква от 1 юни ресторантите в закритата им част да започнат да работят. Мисля, че след като говорим за туризъм в този период, трябва да отворим и ресторантите на закрито, допълни той.

В отговор на въпрос за шумно празнуващи абитуриенти по софийските улици, министър-председателят предупреди, че ако не се спазват мерките, рестрикциите ще бъдат върнати.

 

Коментари

 1. 2020.05.19 | 18:24
  Радев броят на умиращите се дължи на вас БКП другарите и ключа от палатката се крие в хранителните магазини . Стоките са производство на вашите поставени лица храните са под всякаква критика пълни със химикали и отрови пример от телевизията маьнеза Краси без яца установяват чрез анализ дане говорим за месни продукти които се третират с вода и химикали виждал съмго със очитеси млечни продукти няма мляко а палмово масло българското масло изчезна ядем маргарини а българското масло е отвратително да продължавамли
  1. 2020.05.20 | 09:16
   Не не продължавай, ти демонстрира неграмотнист която трудно се възприема. А Радев няма нужда да го хулим той достатъяно добре се самоопозори.
 2. 2020.05.19 | 15:06
  Не мога да я гледам тази нагла полицейска мутра!!!! Дано Черепа покаже всички кирливи ризи и схеми на кражби , корупция на СИК и правителството им. Никога,и никога не трябва да се разрешава на бивши и настоящи полицай да са в управлението на държавата. Те категорично са свързани с престъпници и мафия. Те самите са престъпници и мафия. Мръсни ченгета- мафия.
  1. 2020.05.20 | 09:10
   Ами не я гледай бе лайняр.
  2. 2020.05.19 | 19:45

   БРАВО ПИЧ

  3. 2020.05.19 | 15:33
   леле мале, да разчиташ на Черепа, агент и подставено червено лице от време оно,пълен смях!Къде ви намират такива тролове!Айде марш при йотовка и кутев за надничката от копейки сега!Долни продажници!
 3. 2020.05.20 | 02:21
  Добре дошли в най-добрия сайт за запознанства --- Sexcris.Com
 4. 2020.05.19 | 23:04
  Власите се давят на края на Дунава.
 5. 2020.05.19 | 18:50
  ТУКА ИМА ЕДИН ТРОЛ МАСТИЯ НА ГЕРБ ДЕТО СИ ПИШЕ КОМЕНТАРИ И САМ СИ ОТГОВАРЯ. ДЪЩЕРЯ МУ И ЖЕНА МУ ДА МИ ЛАПАТ УЯ
  1. 2020.05.19 | 19:43
   ЕТО ГО ПО ДОЛУ, Ш,,,,И,,,Б,,,,А,,,Н,,,Я,,,,,,К,,,А СЕ ИЗДАСЕ САМ.ТЪПАК
  2. 2020.05.19 | 18:54
   ТИ ЛИ СИ ....А....ТВОЙТЕ САЙТОВЕ СА ПЪЛНИ С НЕ ТРОЛОВЕ ...А....? А...ТУК ВЕДНАГА СТАВАМЕ ТРОЛОВЕ ...А....? ЕЙ...ЧИ СИ КУХ ....
 6. 2020.05.19 | 18:50
  РУМЪНИЯ Е ПРЕД РАЗПАД , ТОЧНО ЗАЩОТО ПОПУЛИСТИТЕ КОМУНЯГИ УПРАВЛЯВАТ ..И СЕГА ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЮНИ МЕСЕЦ ..
 7. 2020.05.19 | 18:16
  Интересна е друга тема как при умиращи толкова възрасни хора БКП държи уш случаино почити и същи резултати на изборите при положение че техните привърженици си отиват един по един . Само неща да слушам идиотски обяснения че млади хора стават членове на БКП да има и такива децата на БКП крадците но това е незначително спрямо умиращите възрастни хора
 8. 2020.05.19 | 18:13
  Боже колко простотия!
 9. 2020.05.19 | 17:47
  ЗАЩО РАДЕВ НЕ КАЗВА КОЛКО СА ПОЧИНАЛИ ДО МАЙ МЕСЕЦ 2009 ГОДИНА ПРИ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА БСП .....ЗАЩО РАДЕВ ПОСОЧВА САМО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА БОРИСОВ ..........НИМА ПРЕДИ ТОВА СМЕ БИЛИ БЕЗСМЪРТНИ ?...........ЕТО ТОВА Е ФОРМА НА ФАШИЗЪМ ...ДА ЗЕЧЕРТНЕШ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ И ДА ГИ ОБЯВИШ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ И ГРОБОВНИ ..... РАДЕВ ГОВОРИ ЗА 600 000 ПОЧИНАЛИ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ И ТО ЗА 10 ГОДИНИ - КОЙ МУ КАЗА ТОВА ? ...А ДАЛИ СЕ СЕЩА ,ЧЕ ПОЧИНАЛИТЕ ЗА 30 ГОДИНИ СА ПОВЕЧЕ .....ТОВА НАПРАВО МИНА ГРАНИЦИТЕ .....ТОЯ РАДЕФФФ Е ЛУД ...! И ПРАВИ ОТ ТОВА БОЛШЕВИКО - ФАШИСТКИ ЮМРУК СВИТ В СРЕБЪРНА ЛЪЖИЦА , ДОКАТО СЕ ХРАНИ ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА , ЗА КОЯТО ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ НА ПОДОБНИ ИНДИВИДИ , ПЛЮЕЩИ ПО ДЪРЖАВАТА СИ И ТО ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ ....ТОВА Е ФАШИСТКО - БОЛШЕВИШКИ ИДИОТИЗЪМ В 21 ВЕК ....И ВИДЯХМЕ ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ НА РАДЕВ , КАК 20 И- ДИОТА ОСКВЕРНИХА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА . ЗА 30 ГОДИНИ ИМАХМЕ ПРЕЗИДЕНТИ ОТ БСП ,СДС , ГЕРБ , СЕГА ПАК БСП ....НО НИКОЙ НЕ ПОСТИГНА ПОРУГАВАНЕ НА АПОСТОЛА НА ПАМЕТНИКА В СОФИЯ ...САМО РАДЕВ ЗА 30 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ УСПЯ ДА ОСКВЕРНИ ПАМЕТНИКА С ПОВЕДЕНИЕТО СИ . ГОВОРА МУ Е АНТИСЕМИТСКА РЕЧ НА ПОЛИТИКО - ПРОПАГАНДНА ОСНОВА ...С ЕДНА ДУМА ТЪРСИ СИ ВРАГ ...ТОВА ЗАНЧИ ПОЛИТИЧЕСКИ АНТИСЕМИТ ....ХИТЛЕР Е БИЛ ТАКЪВ ..!
  1. 2020.05.19 | 18:11
   ДА СРАВНЯВАШ И ДА НАБЕЖДАВАШ ,ЧЕ ИМАЛО УМРЕЛИ 600 000 ОТ НЕМОТИЯ И ГЛАД ...ТОВА Е НАПРАВО НЕЧУВАНА ФАЛШИВА НОВИНА ............А ЗА 20 ГОДИНИ ПРЕДИ ГЕРБ ..КОЛКО СА ПОЧИНАЛИТЕ БЕ ....2 МИЛИОНА ......АКО ТИ ПАДНА НА НИВОТО ...ДА ГОВОРЯ ГЛУПОСТИ И АЗ ТУКА ...! ..НЕ СА 600 000 УМРЕЛИ ОТ ГЛАД ..КАКТО ГИ РАЗПРАВЯ РАДЕВ .....90 % СА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ...НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ 78 ГОДИНИ ....ЩО РАДЕВ ПРАВИ СМЕТКИ САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ..
  2. 2020.05.19 | 18:03
   ЧЕ МАЛКО ЛИ СА БЕ ИДИОТ !10 ГОДИНИ ОТ ПРЕДПОСЛЕДНО МЯСТО ТОЗИ ГЛУПАК НИ ЗАКАРА НА ПОСЛЕДНО И НЯМА МЪРДАНЕ ОТ ТАМ ДЪЛГИ ГОДИНИ.ДА ТИ КАЖА ЛИ ПРЕДПОСЛЕДНИТЕ РУМЪНИЯ -900 ЛВ МИН.ЗАПЛАТА 8% НА ХРАНИ,ЛЕКАРСТВА И КНИГИ.120 ЛВ ДЕТСКИ.Е ТОВА НАПРАВИ РУМЪНИЯ КОЯТО БЕШЕ ПОСЛЕДНА ЗА ТЕЗИ 10 ГОДИНИ КОЛКОТО Е ТОЗИ ГЛУПАК НА ВЛАСТ
 10. 2020.05.19 | 17:31
  Бате Румен ти го вкара във де белата дупара.
  1. 2020.05.19 | 18:05
   Пръдна ли или се осра? Румката може само да ми седне на уя и са развява червеното знаме!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Очаквате ли още ръст на безработица?

Очаквате ли още ръст на безработица?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.