Мария Габриел: Инвестицията в образованието е инвестиция в нашето бъдеще

  • 18 май 2020 16:53

  • 674
  • 4
 Мария Габриел: Инвестицията в образованието е инвестиция в нашето бъдеще
©

Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова проведе трета видеоконференция с министрите на образованието на държавите-членки на ЕС, посветена на отражението на коронавируса върху системите за образование и обучение, съобщи отдел "Преса и медии" на Представителство на ЕК в България.

Дискутирани бяха ключови въпроси, свързани с отваряне на образователните институции, изпитите за приключване на средното образование, плановете на висшите учебни заведения по отношение на приема на студенти и как това ще се отрази на учебната мобилност в рамките на ЕС.

Мария Габриел: До края на 2020 г. Може да има ваксина срещу COVID-19

"В Европейската комисия ще продължим да подпомагаме държавите-членки и да стимулираме обмена на добри практики, за да може всички държави да познават опита на другите и да заимстват ефективните решения", заяви комисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова. Еврокомисарят информира, че създадената по нейна инициатива работна група с представители на държавите-членки работи активно в търсене на решения по проблемите, породени от кризата с COVID-19.

Дискутирани са въпроси като признаване на академичните постижения, гарантиране на качеството на обучението, ситуацията на учащите в неравностойно положение и подкрепата за тях, както и изискванията за прием във висшите учебни заведения за следващата академична година. Комисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова сподели, че скоростта и дълбочината на трансформациите, които се случиха по време на тази пандемия, показват, че възстановяването ще бъде продължително и сложно предизвикателство.

Същевременно видяхме, че образователната общност е ангажирана и мотивирана, което е много важно за успеха. "Уроците от кризата показват, че двете важни предстоящи инициативи на Комисията в областта на образованието и обучението - актуализираният План за действие за цифрово образование и съобщението относно Европейското образователно пространство - са по-важни от всякога. В съответствие с приоритетите на бъдещия План за действие, поисках министрите на образованието да подкрепят националните агенции, за да подготвят извънредна покана за представяне на предложения по линия на "Еразъм+" за подпомагане на дистанционното обучение и придобиването на цифрови умения.

Подобна покана би имала специален акцент върху училищата, които са били сериозно засегнати от кризата", каза тя. В своето изказване българският еврокомисар отбеляза, че инвестицията в образованието е инвестиция в нашето бъдеще. Това ще даде импулс за възстановяване на икономиката, засилване на социалното приобщаване и създаване на възможности за младежите и възрастните в Европа да придобият необходимите знания, умения и нагласи, които да гарантират устойчиво развитие след кризата.

"Следващата видео конференция с министрите на образованието ще проведем през юни и вниманието ни ще бъде фокусирано върху най-добрите практики и какво планират държавите-членки за следващата учебна и академична година", каза в заключение комисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Novini.bg
674 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.05.18 | 18:29

4
маро много си проста
ГЛУПОСТИ

2020.05.18 | 17:59

3
А защо разрушихте старата образователна система. За да я градите отново да си я припишете на вас и да кажете колко сте велики. .....СМЕШНИЦИ
И двата трола,

2020.05.18 | 17:43

2
този отгоре във фейсбук и този отдолу са прости тъпи парчета, завистливи и много некадърни, безделничат и се самосъжаляват за глупостта си. Типични ганьовци- простаци!
wtf!?!?!??!

2020.05.18 | 17:01

1
епохално откритие - ще си го татуирам, комсомолке!!!

Добави коментар

Водещи новини