Сачева награди доброволци, оказващи психологическа подкрепа по време на извънредното положение

  • 14 май 2020 15:11

  • 783
  • 1
Сачева награди доброволци, оказващи психологическа подкрепа по време на извънредното положение
© МТСП

Социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е отличи доброволци от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които всеки ден по време на извънредното положение предоставяха безплатна психологическа подкрепа на възрастни и хора с увреждания.

„Беше голямо предизвикателство да бъдем първите, които откриват телефонна линия за психологическа подкрепа. Благодаря ви за всичко, което направихте за нуждаещите се хора!“.

Младежите получиха грамоти от министъра и заместник-министър Адриана Стоименова, която също се включи в помощта.

Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е изтъкна, че психологическата подкрепа е неизменна част от социалните услуги и за МТСП беше от огромно значение да предостави такава. Министърът допълни, че при нужда услугата ще бъде възстановена.

МОН пита родителите как трябва да се възобнови работата на детските градини

Доброволците оцениха придобития опит като безценен. В разговорите хората най-често споделяли, че изпитват притеснения от изолацията, неизвестността, безработица или от здравословен проблем. Бъдещите психолози и социални педагози ги успокоявали и ги съветвали да опитват да превъзмогнат трудностите, а не да се фокусират прекалено върху тях.

По време на извънредното положение над 12 120 граждани са получили информация или психологическа подкрепа на безплатния телефон на Министерството – 0800 88 001.

Последвайте канала на

Novini.bg
783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.05.14 | 15:52

1
За морална подкрепа - морална награда

Добави коментар

Водещи новини