Правителството се разпореди с имоти

  • 13 май 2020 13:25

  • 1597
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Министерският съвет прие решение за обявяване на имоти - публична държавна собственост за имоти - частна държавна собственост и за безвъзмездното им прехвърляне в собственост на Столична община - София. Поземлените имоти са два и се намират в столичния район "Връбница", съобщи пресслужбата на кабинета.

Безвъзмездното прехвърляне на цитираните имоти в собственост на Столична община е с цел изграждане на гробищен парк при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

Правителството прие промени в Наредбата за единиците за измерване

Съгласно друго правителствено решение се предоставя за управление имот - публична държавна собственост, на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Имотът се намира в столичния район Оборище и представлява терен с площ 703 кв. м, заедно с 3-етажна административно-делова сграда и сутерен и едноетажна административно-делова сграда на 1 етаж.

Досега имотът е бил в управление на Държавната комисия по сигурността на информацията, но е с отпаднала за ведомството нужда. Необходим е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на функциите му, допълват от правителствената пресслужба.

Последвайте канала на

Novini.bg
1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини