Румен Радев разговаря със словенския си колега

  • 07 май 2020 16:29

  • 779
  • 6
Румен Радев разговаря със словенския си колега
© Булфото (архив)

Предприетите мерки в България и Словения за по-бързото преодоляване на социалните и икономически последици, породени от коронавируса, обсъдиха днес в телефонен разговор президентите на двете държави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Борут Пахор.

Ситуацията в Европа изисква много по-активна комуникация в рамките на Европейския съюз и своевременна подкрепа за недопускане на ограничения в ключови доставки на храни, лекарства и медикаменти, беше позицията на двамата президенти. Българският държавен глава благодари на своя словенски колега за изпратеното видео послание в знак на солидарност на словенците с българския народ.

Преминаването на първоначалния психологически шок от разпространението на коронавируса в Европа поставя на дневен ред въпроса за реална подкрепа на икономиката и ограничаване на нарастващата безработица, подчертаха Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Борут Пахор. Туризмът е ключов сектор за словенската икономика и страната подготвя двустранни споразумения за отпадане на налагането на карантина за туристите от съседни държави, в които се отчита намаляване на заболеваемостта, посочи Борут Пахор. България може да използва този опит за съживяване на туризма, който формира съществена част от българския БВП, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Словенският президент към Радев: Българите показаха кураж и решителност

По време на разговора бяха обсъдени и предприетите мерки в двете държави за недопускане на прекъсване в учебния процес. Борут Пахор отбеляза подготовката на Словения за отваряне в близко бъдеще на училищата и възобновяване на нормалните учебни занятия в страната, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
779 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Пенсионер

2020.05.08 | 16:02

6
Той какъв принос има за мерките освен да пречи. Че тръгнал и да ги обсъжда със словенския си колега.
Валери Иванов

2020.05.07 | 18:55

2
Президентът работи добре.Без много шум.

2020.05.08 | 14:09

5
Тоя пенсионер не работи и върху Деса. За нея си има шофьори от НСО.
И

2020.05.07 | 21:32

4
какво по точно работи, Валко? Върху Деса? Благодаря, това не ме грее.
дърт тодорживков комсомолец

2020.05.07 | 20:17

3
да живее другарката нинова,тя прави с бсп това което цял народ 100год. не можа,вечна слава на синята терминаторка!!!!
Кадилак мачка зазка

2020.05.07 | 16:59

1
Барут Пахор знае ли че от нашето хвърчило нищо не зависи , слава на бога

Добави коментар

Водещи новини