Каракачанов: Трябва да направим така, че след кризата българите да останат тук

  • 05 май 2020 13:17

  • 3649
  • 11
© Министерски съвет

Днес заседанието продължи повече от два часа и половина. Дебатирахме по темите, свързани с някои аспекти от икономическото развитие на страната след коронавируса. Двете парти от Обединени патриоти внесохме различни предложения, свързани с туризма. Още от първия ден на пандемията говорим за това, че един ден тя ще свърши, без да е ясно как ще излезем от нея. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността след приключилия днес Коалиционен съвет.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

,,Разбира се, не е без значение дали мерките, които ще се предприемат, ще дадат възможност на хората да си намерят препитание и да останат в България. Защото икономическата криза ще има отражение не само върху икономиката, но и върху демографията, защото някои наши сънародници ще се принудят да се качат на първия самолет за нанякъде, ако не успеят да си намерят трайна работа тук'', посочи Каракачанов.

Каракачанов обясни защо населението на България е намаляло с 2 млн. за 30 г.

,,По отношение на туризма някои идеи бяха одобрени, по други ще се работи още. Тук целта не е да се подпомага един бизнес, а за това парите на хората да подпомогнат българския туризъм, а не да изтекат навън.  Такава е и идеята на ваучерите за българските граждани, но все още не е ясно за каква сума ще става въпрос. По другите теми, които бяха поставени от колегите от Коалиционния съвет, бяха постигнати доста резултати'', каза още вицепремиерът.

,,Целта на мерките, предложени от Обединени патриоти, е да се подпомогнат онези отрасли, които не са свързани с големи външи производители'', подчерта още Каракачанов.

,,Мерките, които бяха взети от правителството, бяха адекватни. Тези мерки бяха доста под средното ниво на строгост в Европа. Но най-важното бе, че българските граждани разбраха каква е опасността и самите те вече са в състояние да прилагат определени средства и мерки, за да се предпазят, но животът трябва да продължи, защото животът не може да спре и икономиката не може да бъде унищожена. Нашата обща идея е да дадем възможност да преживеем тази ситуация по един по-лесен и спокоен начин'', сподели още той.

,,Логиката на ваучерите е да изразходват едни пари целево за подпомагане на българските курорти, които пък ще се влеят в българската икономика, вместо да отидат в чуждата. Смисълът на тези коалиционни съвети е да се набелязват темите, които вълнуват обществото. Никой от нас или от ГЕРБ не е казал ''или това, или нищо''. В дебата се ражда правилното решение'', уточни вицепремиерът по темата с намаляването на ДДС, тъй като позицията на техните колеги от ГЕРБ е данъците нито да се свалят, нито да се вдигат, тъй като така е било записано в политическата програма на кабинета още преди три години.

,,Преди три години не е било записано и че ще има коронавирус'', напомни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3649 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Валери Иванов

2020.05.05 | 15:48

11
Ще останат много малко.Сложно е да се живее в България.Аз съм от гр Монтана.Администрацията не работи.Има имотна мафия Социално подпомагане,Община, органите на реда те са се обвързали и се търси беззащитни семейства.Моето дете ТЕЛК и аз имам проблеми с тия институции стигна се до документи на имот.Бях приемен родител и там е сложно и то много злоупотребяват с децата на България.
It

2020.05.05 | 15:47

10
Мислете, мислете, че най-страшна е демографската криза..що магистрали и др.чудесии се строят.. А болници, училища, предприятия са затворени..В провинцията всичко е в разруха и забвение..Хората нямат работа и нормални условия за живот. Помощите за хотелчета, къщи за гости и т.н няма да решат тази криза. Те са само в услуга на собствениците им. И ако искате България да я има грижете се за гражданите и.
Потрес

2020.05.05 | 15:35

9
Това лоясаоло, топковъргалящо се човекоподобие е министър на отбраната! Ужас, хора, ужас!Печален образ, Печален министър на печална държава!
Българин от чужбина

2020.05.05 | 15:26

8
Причина номер едно да живеем извън България не са парите. Причината е, че В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ЗАЩИТАВАШ ПРАВАТА!
100

2020.05.05 | 14:10

7
Шкембето нещо се е объркало , българите не са се връщали , а поне 99% мангали , които след карантината се връщат обратно , тук дойдоха да си харчат помощите и да донесат заразата.
Коментатор

2020.05.05 | 14:06

6
Първо да разкараме теб, крадлива свинъо !
Урода

2020.05.05 | 14:05

5
В описания рай и без криза май никой няма да остане що ли???????????
Българите

2020.05.05 | 13:40

4
ще, останат само ако видят теб и Шайката във ЗАТВОРА.
вв

2020.05.05 | 13:36

2
Изпапкаха една част от парите,друга част подариха на Кремъл,и сега чупят пръсти.Пари няма и ще залъгват народа докато могат.Позната история за по-възрастните.Убеждаваха народа че строим комунизма/ей го там на хоризонта/,но първо трябва да построим социализма/и той на хоризонта/,като видяха че нещата не стават,задачата стана да построим развитото-социалистическо общество,фундамента на който трябва да стъпи комунизма!Накрая от цялата работа един голям фалит,та и сега натам сме се запътили!
герберасткия трол-

2020.05.05 | 13:39

3
е верен на Шайката,само докато му плащат за това.
00000000

2020.05.05 | 13:22

1
Само като им се покажеш и по -добре да бягат . Псевдо не остана за 4 години един корона вирус за нас

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини