Кметът на Видин: След 5 години ситуацията с лекарите ще е катастрофална

  • 03 май 2020 17:14

  • 2618
  • 4
Кметът на Видин: След 5 години ситуацията с лекарите ще е катастрофална
© Кадър: БТВ

Общината прави всичко възможно срещу COVID-19 от първия ден. След призива на щаба, сформирахме 17 екипа, които изнесоха цялата битка на границата. Много от колегите може да са подценили ситуацията в началото, но през Видин мина целия трафик от Европа. Това заяви кметът на град Видин д-р Цветан Ценков в предаването "120 минути" по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Огромни усилия полагаха нашите колеги от здравните служби", увери той и отрече да има каквато и да е вина за пламналата зараза в общината.

Четири огнища на COVID-19 във Видинско

Д-р Ценков разкри какъв е най-тежкият проблем във Видинско. "60 години е средната възраст на персонала на видинската болница. Крайно време е да се каже, че общинските болници са структури от национално значение. Нека дадем шанс на всички новозавършили лекари, да специализират в болниците в периферията. В крайна сметка, след като са образовани тук, дължат нещо на страната си", предлага градоначалникът.

Той изтъкна, че има нужда от млади хора, които да работят в болницата, тъй като след 5 години ситуацията ще е катастрофална. "Могат да се обучават хора за болногледачи във Видин. Всичко може да се постигне, само да има политическа воля", каза още кметът на града.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2618 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.05.03 | 18:41

1
За съжаление е прав
toi

2020.05.04 | 00:12

4
За съжаление и поредният прост популист! И той с трици ще лови маймуни! Единствената ефективна мярка е СТИМУЛИРАНЕ! Дават стартова заплата 10 000 на лекар и ще има желаещи да работят. Аз досега не съм чул ла.йняните IT да имат дълг към страната си, нищо че и те са образовани тук. Единственият шанс за тази тъ.па държава е едно единствено правило - средната заплата в здравеопазването трябва да е МИНИМУМ 50% по-висока от IT сектора!!!!!!!! И това със заплатите на санитарите в средната на здравеопазването. Както е НАВСЯКЪДЕ по света.
XXX

2020.05.03 | 21:06

3
СЛАВИ ТРИФОНОВ ТИ КАТО СИ СМЕЛ ИЛИ ИСКРЕН И НЕ СИ СЛУГА НА НИКОГО ЗАЩО НЕ ИСКАШ ДА КАЖЕШ В ТВОЕТО ПРЕДАВАНЕ КОИ СПОРЕД ТЕБ Е ИМАЛ ПОЛЗА ДА ИЗГОНЯТ МИЛЕН ЦВЕТКОВ ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ И КОИ СЕ Е ОБАДИЛ НА ШЕФА НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ДА КАЖЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН СПОРЕД МЕН Е БОЙКО БОРИСОВ ТИ КАК МИСЛИШ
Vidinliika

2020.05.03 | 18:50

2
Da,prav e, sled 50god,dai bozhe da ne ostane samo Baba Vida I sgradata na obshtinata.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини