Общинският съвет в Благоевград избира временен кмет

  • 29 април 2020 13:00

  • 693
  • 0
Общинският съвет в Благоевград избира временен кмет
© Булфото

На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере временно изпълняващ длъжността кмет, след като късно снощи Общинската избирателна комисия гласува предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета Румен Томов.

Тази сутрин документите с решението на ОИК за предсрочно прекратяване на мандата на кмета Томов бяха изпратени в Общинския съвет, а председателят Андон Тодоров насрочи извънредна сесия утре от 10.30 часа.

Съветниците ще гласуват кой от четиримата заместник-кметове да поеме временно управлението на общината до провеждането на избори.

Официално: Благоевград остана без кмет

След горещо тричасово заседание 9 от 13 членната ОИК потвърди решението на ВАС, който счете за основателни мотивите кметските правомощия на Румен Томов да бъдат прекратени заради незаличаването му като търговец в установения от закона срок. Преди четири месеца ОИК реши, че това не е основание, тъй като постъпките за прекратяване на бизнеса му са били направени.

Снощи кметът коментира обратното решение на комисията така: „Последните няколко решения са чисто политически. Борбата продължава, демокрацията трябва да съществува преди всичко“.

Последвайте канала на

Novini.bg
693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини