Делян Добрев: Цената на тока се вдига от вятъра и природния газ

  • 06 април 2012 12:34

  • 1594
  • 3
Делян Добрев: Цената на тока се вдига от вятъра и природния газ
©

Цените на електроенергията ще се повишава заради въвеждането на задължението да се изкупува зелена енергия от ВЕИ. Това заяви в рамките на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Обществения доставчик трябва да изкупува по преференциални цени цялата енергия. Ако не бяхме приели промени в закона мощностите, щяха да бъдат три и пет пъти повече и това щеше да се окаже непосилно за българските потребители, посочи Добрев. От 2013 година се въвежда задължението въглищни централи да закупуват на емисии на въглеродни газове. Освен това изкупуваме ток от централи, които произвеждат електричество с природен газ, чиято цена също се влияе от международните пазари. Допълнително цената на тока се оскъпява и от задължението да се изкупува електрическата енергия произведена от АЕS Гълъбово, обясни Добрев. Според лидера на Атака Волен Сидеров обаче правителството е подарило енергетиката на чужди компании ЧЕЗ, ЕОН и австрийската общинска фирма ЕВН. Токът всяка година започва да се повишава и откакто те имат право да ограбват българите правителствата не правят нищо по този въпрос, каза Волен Сидеров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1594 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Р.А

2014.10.01 | 21:02

3
ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА ДОЛУ МРЪСНИ ГАДНИ КОМУНЯГИ ГЕРБ-СКАПАНИ НЕКАДЪРНИ КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ.
Димитър

2014.10.01 | 21:02

2
Сигурно и на вятъра дянкоф е сложил акциз и ддс,затова на нас ни излиза по скъпо това,което е безплатно.
xxx

2014.10.01 | 21:02

1
хахах, сега след отказа от Белене ще се вдига цената на тока заради вятъра, атмосферното налягане и положението на Сатурн спрямо Марс.

Добави коментар

Водещи новини