Борисов иска: Само с маска или шал да се излиза. "Мразим да умрем, умрем да мразим", напомни той

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза на брифинг в Министерски съвет, че зад всяка предложена мярка стои огромен колектив, който извършва огромен обем от работа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13770

Той благодари на всички, които подпомагат този процес и изтъкна, че някои от тях дори работят без заплата.

"До този момент, това което сме направили, се прави и от другите държави", разкри той.

Борисов съобщи, че до 2-3 месеца България ще започне да произвежда и тестове.  Така ще може моите колеги един ден да не се превърнат в брокер, обясни той.

 

Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

Премиерът заяви, че силно се притеснява от усещането, че COVID-19 ще ни подмине заради ниската заболеваемост и смъртност в страната.

"Затова поех ангажимент да кажа, всеки, който излиза да си слага маска, ако няма такава - шал, ако няма", каза Борисов и добави: "Най-трудното ни предстои". "Сега още ще говоря с Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и това да бъде въведено от полунощ", обясни той.

"В тъгата си мога да кажа една добра новина - починалите хора са с много други заболявания. Но, ако изпуснем всичко и хората влязат в болниците, ще изпуснем всичко", заяви премиерът.

"Призовавам най - отговорно, аз и самият в 00.00 часа ще изляза в двора на Великден и ще викам Христос Воскресе, всеки да излезе по тераси ... Не може владиката да затвори църквата. Това е все едно да си хвърли килимявката, а ген. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 да каже - лекувайте се при шамани. Убеден съм, че Господ ще ни чуе, че сме действали умно", каза Борисов.

"Всички механизми, които сме използвали, показват, че в следващите седмици ще е много трудно", добави той.

Премиерът напомни, че ако има по-строги мерки ще се стигне до ужасяващи сценарии. " Сега  всеки, който може да излезе,  си излеза", добави Борисов. "Думата акции, тормоз не вършат никаква работа", коментира той. Думите му са и във връзка с ромските махали. Той напомни как се е действало по време на социализма.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поясни отново, че глобално трябва да се реши въпросът с коронавируса, защото нашата икономика е свързана с тази на други държави от Европа. "В момента, в който се открие лекарство, съм убеден, че всичко ще се оправи", каза министър - председателят.

По темата за кандидатстването ни в еврозоната, Борисов обяви, че няма никакво смекчаване на критерии. Той напомни, че единственото, което е спирало преди страната е нуждата от обяснение на българите какъв принос ще донесе еврото за България.

 

Кандидатстваме за чакалнята на еврозоната до края на април

 

"Единственият правилен ход за излизане на държавата от кризата след коронавируса е еврозоната", каза премиерът.

"Нека сме хора още няколко седмици. В Банкя казват - мразим да умрем, умрем да мразим", заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и добави: "Светът вече е толкова глобален, Всичко се знае".

 

Очаквайте подробности!

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13770

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.04.12 | 20:59
  Някои използват епидемията и непрекъснато плюят по Борисов и щаба .Просто някои хора и в сегашната ситуация не спират да пречат на правителството и не им пука за обикновените хора Така мисля защото бях свидетел как всичко беше унищожено и ограбено и сега вината се хвърля на Борисов - та той да не е бог Каквото може заедно с добрите хора около него прави - но много са вълците които искат да го разкъсат .Като чета коментарите виждам само озъбени вълци -нищо друго Хора не бъдете злобни и лоши -ценете доброто и си дайте сметка вие какво добро сте направили в тоя живот!! И моя съвет е - правете само добро и ценете доброто за да се оправи България!!!!1
 2. 2020.04.12 | 20:36
  d А бе хора нали знаете поговорката-страх лозе пази и вързан поп -мирно село.Та да спазваме препоръките още малко по-добре щото нищо не се знае .Всеки си има своя философия-така е но за да се казва нещо значи има причина и кой крив кой прав ще се види накрая не се изхвърляйте с лоши упреци Не ни съветват за лошо а за наше добро .
 3. 2020.04.12 | 09:44
  Какво общо има еврозоната с вируса или просто става въпрос за едни пари икакво като Италия е в еврозоната.Тоя докога ще ни баламосва.Всички ни прави на тъпи,поне той е тъп,но за разлика от нас той ще се докопа до тези пари и за това бърза докато е извънредно положение да кандидатстваме.Запитайте се точно сега ли е момента?
 4. 2020.04.12 | 07:01
  AKKAX ВИЛИК !!! БОКО ПО ВИЛИК !! Oooooo AKKAX.................
 5. 2020.04.12 | 06:14
  ХЕЙ ХОРА СТИГА С ЛОШО! Прави се всичко за доброто на народа.Бог да помага на всички и по бързо да се маха това зло АМИН!!!
 6. 2020.04.12 | 05:05
  Лично ще проверявам! Бегом!
 7. 2020.04.12 | 01:40
  10 години е крал като разпран , а сега кой да му обясни че хартийките не струват нищо и започват да стават на шума. Що краде хартийки бе ?
 8. 2020.04.12 | 01:38
  Глупак!
 9. 2020.04.11 | 22:09
  Не съм почитателка на Б.борисов, нито на ГЕРБ.Но в конкретния случай с епидемията от коронавирус,не мога да отрека,че мерките,взети от правителството,бяха навременни и адекватни.Помислете си,колко хора в България още щяха да се заразят и колко щяха да умрат,ако тези мерки не бяха взети навреме?!И ако не бяха взети навреме,пак всички щяха да плюят срещу правителството?!Няма угода за Ганго Балкански!!!
 10. 2020.04.11 | 20:17
  Арменеца е по-умен от слав трифонзарезан.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет