Горанов: Националният рамков договор ще бъде преподписан

  • 06 април 2020 11:20

  • 1844
  • 3
© Булфото

Безспорно заради ограничения, които се наложиха в извънболничната помощ, специализираната извънболнична помощ и денталните кабинети да доведе до значително по-малка заработката през този период. Тази заработка няма да бъде отчетена при финансирането на лечебните заведения в условията на криза. Това заяви по време на обсъжданията на Бюджет 2020 на второ четене от трибуната в НС финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

"Механизмът, който се подготвя,  и в момента тече заседание на Надзорния съвет на НЗОК, се предвижда за този период финансирането да е 85% от средномесечната заработка на тези заведения и на денталната помощ. Лимитирането на дейността би трябвало да доведе до някакъв елемент на спестяване от клиничните пътеки, заради обстоятелството, че не е извършена реална медицинска дейност. Те няма да са на 20, на 30 или на 40% от заработката си, както е обичайно. Този механизъм е съгласуван с Лекарския съюз и предстои, след заседанието на НЗОК, да бъде преподписан Националният рамков договор. Така ще се гарантира функционирането на лечебните заведения. Временно ще се дерогира функционирането на партньорите на здравната каса.", каза още той.

Горанов: Рано е България да мисли за финансиране от МВФ заради Covid-19

"Що касае до Националния план за действие по заетостта, знаете, че той бе правен по друго време, и голяма част от мерките, които биха могли да залегнат в него, сме ги включили във функцията на фонд "Безработицата" с извънредната мярка, която функционира и е по известна като субсидиране на част от възнагражденията на тези работодатели, които са им наложени ограничения от реалностите, от една страна, и от извънредната мярка на здравните власти - от друга страна", каза още финансист №1 у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
1844 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Да Подкрепим

2020.04.06 | 12:46

1
над 30 000 безработни и повече от милион бедни! НЕ ПЛАЩАЙТЕ месечните си сметки за ток вода телефон!!! Цял свят подпомага финансово съкратени уволнени бедни! Диктатурата на Престъпника и Убиец бойко методиев борисов отказва това! Да му покажем, че НИЕ сме силата!!!

2020.04.06 | 13:42

3
Прав си, но от 30г. вече не сме народ, а сбирщина, на 3-ма един е предател, затова не можем да се сплотим и се бунтуваме на групи срещу седесарската диктатура.
МАХАЙ СЕ

2020.04.06 | 13:34

2
УПРАВЛЕНИЕ ОПИТ , ГРЕШКА Е ЗАПАЗЕНА МАРКА НА БЕЗДАРНИТЕ КАЛИНКИ , А ТОВА Е ЕЛИТА НА ГЕРБ. НЯМА ЛИ НОРМАЛНИ СПЕЦИАЛИСТИ В ТАЗИ СБИРЩИНА ПО ИНТЕРЕСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини