Екатерина Захариева във видеоконферентна връзка с външните министри на страните от НАТО

  • 02 април 2020 09:37

  • 338
  • 0
Екатерина Захариева във видеоконферентна връзка с външните министри на страните от НАТО
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва на 2 април в среща на външните министри на страните – членки на НАТО.

За първи път в 70-годишната история на НАТО тя ще се състои чрез защитена видеоконферентна връзка, която ще демонстрира непрекъснатостта на процеса на вземане на политически решения между съюзниците и в условията на извънредна обстановка.

Водеща тема на разговорите, председателствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ще бъдат последствията за сигурността от кризата с разпространението на COVID-19 с акцент върху принципа на солидарност и засилването на координацията между съюзниците за оказване на помощ чрез механизмите и инструментите на НАТО.

Сред въпросите, които ще бъдат обсъдени на срещата, са още борбата срещу ИДИЛ, мисията на НАТО в Ирак, ситуацията в Афганистан и усилията на Алианса за постигане на траен мир в страната. Срещата ще бъде първата на министерско ниво с участието на Република Северна Македония като пълноправен член на НАТО.

Очаква се външните министри да излязат със съвместна декларация, демонстрираща евроатлантическото единство в настоящия труден период.

Последвайте канала на

Novini.bg
338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини