"Воля" предлага заседанията на парламента да бъдат преместени в сградата на бившия Партиен дом

  • 01 април 2020 12:54

  • 619
  • 2
"Воля" предлага заседанията на парламента да бъдат преместени в сградата на бившия Партиен дом
© Novini.bg

Депутатите от "Воля-българските родолюбци" предлагат заседанията на Народното събрание да бъдат преместени в сградата на бившия Партиен дом, за да не спира работа парламента, съобщи пресцентърът на партията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От там уточняват, че сградата разполага с нужната ИТ мрежа, а народните представители ще могат да заседават изолирано от собствените си кабинети.

От "Воля" посочват, че това ще позволи пултовете за гласуване да бъдат преместени и инсталирани в стаята на всеки един депутат и по този начин всеки един депутат ще може да работи изолирано и да гласува от стаята си. Мрежата позволява инсталиране на приложения за конферентен разговор между всички присъстващи в сградата депутати, който да се управлява изцяло от председателя на Народното събрание и от неговия компютър, информират от партията.

Депутат заразен с COVID-19

От "Воля" посочват, че това решение е най-лесно от техническа гледна точка, бързо е за изпълнение и не изисква особен финансов ресурс. Техническото обезпечаване на цялата система ще се извършва от ИТ служителите на Народното събрание, които ще могат да откликват бързо на нуждите на всеки един народен представител, ако той има затруднения да се справи технически, се посочва в съобщението.

След консултации, които "Воля" проведе с водещи ИТ специалисти, изводите са, че това решение може да бъде организирано в рамките само на няколко дни, информира пресцентърът на "Воля". От там уточняват, че за осигуряване на прозрачността на заседанията - те могат да бъдат достъпни в реално време на медиите, като ресорните репортери работят също изолирани в отделни помещения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
619 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дико

2020.04.01 | 13:19

2
Марешки наистина е прагматик но му пречи зависимоста от съдебната система . Иначе само от въвеждане на нормални цени на горивата ще останат милиарди в хората , без да е нужна помощ от бюджета и тогава наистина може да тръгнем нагоре .
бкп в белене!

2020.04.01 | 13:10

1
добра идея!!!! тъкмо всички ще са си вкъщи - дома на бкп-то....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини