Здравко Димитров: Пловдив е по-силен от коронавируса, от утре затягаме още мерките

  • 29 март 2020 18:44

  • 3708
  • 2
Здравко Димитров: Пловдив е по-силен от коронавируса, от утре затягаме още мерките
© Канал 3

Пловдив е по-силен от коронавируса. Пловдив е вековен град. Пловдив ще оцелее и след вируса и ще бъдем по-силни и задружни. Надживели сме Троя и Микена, ще надживеем и това, каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Той коментира критиките на председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски, който на брифинга следобед заяви, че централната улица в Пловдив е пълна с хора и предупреди, че това може да доведе до доста сериозна ситуация в града.

Още осем заразени с COVID-19 у нас, обмислят декларация за движение в града

Имаше заповед на областния управител, с която аз не съм съгласен, че могат да работят магазините по главната улица. Аз съм на мнение, че има разпоредби на националния щаб, които всички трябва да спазваме. От утре в Пловдив ще се почувстват по-здрави мерки. Трябва да ограничим излизането от вкъщи. В Столипиново и Шекер махала хората непрекъснато излизат. Полицията е там, но дисциплината на тези хора е на ниско ниво, посочи пловдивският кмет.

Мием улиците редовно, даже и извънредно. Правим каквото е необходимо, но истината е, че трябва да има дисциплина, подчерта той, като уточни, че днес в Пловдив са издадени 72 акта и 65 предупредителни протокола за нерегламентирани разходки. От утре ще затегна още повече мерките, заяви Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

В полевата болница има параван, няма допир между две легла, изпълнена е по всички правила. Пловдив ще има съвременна лаборатория, няма как такъв голям град да няма такава. Г-н Гергов е готов да дари и още неща. Коронавирусът ни учи, че трябва да бъдем единни, партиите са излишни, не трябва да се противопоставяме. Само така ще победим. В Инфекциозна болница лабораторията вече се изгражда, до 10 ще бъде факт. Осигурени са и хора, които ще работят вътре, ще работи не само в този труден период, но и след това. Около 1000 легла са отделени за болни от коронавирус. Осигурени са респиратори, маски, защитни облекла. Винаги обаче има нужда от помощ, каза още кметът на Пловдив.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3708 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да-а,

2020.03.29 | 19:29

2
надживели сме и неандерталците! И кво от това?!
Киро

2020.03.29 | 19:17

1
Намерил при Беновска да отиде,фъфлеща,кривогледа,глупава и нахална про стачка.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини