Караянчева: Да се свикват заседания на НС, но само при актове за извънредното положение

Днес на председателски съвет се обединихме, без опозицията, че заседанието на Народното събрание трябва да са само по повод законодателско отнасящо се за извънредното положение. Следим тенденцията на заразяване с коронавируса - ако днес имаме 243 заразени, то утре може да са 500. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14166

"COVID-19 не подбира социална, религиозна, политическа и друга принадлежност. Не може да искаме цялата страна да е под карантина, а ние показно да не я изпълняваме. Сега е времето да се отървем от илюзията. Вирусът няма учтиво да ни попита "Вие депутати ли сте? А, добре, ще ви подмина", каза още тя. 

Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243

"Следва 14-дневен карантинен период, това значи че парламентът няма да работи. Ако всички народни представители излезем за 14 дни значи да се блокира НС, но здравите от нас могат да гласуват. Сега тук сме събрани в затворено помещение, на по-малко от 2 метра един от друг с работеща вентилация, нямаме друг вариант за свеж въздух", разкри Караянчева. 

"Въпреки мерките, няма как след всеки депутат да се дезинфекцира. Спазването на препоръките на Щаба е въпрос на гражданска отговорност. Запитайте се, дали сте готови да заразите близките си и колегите. Да заразите журналистите или администрацията", попита председателят на НС.

'Колеги, не искам да затворим парламента, той не е спирал да работи и по време на война. Изправени сме пред невидима заплаха. Не знаем кой депутат е бил контактен с болен. Трябва да бъдем разумни и да вземем решение - призовавам да се явяваме на заседания само за актове за извънредното положение. Знам, че някой ще каже, че това е диктатура и парламентаризма загива, но нека четем конституцията - по всяко време НС се свиква от председателя, от 1/5 на народните представители, по искане на президента или МС", разкри Караянчева. 

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на предложи още парламентарният контрол да бъде писмен. 

"В момента нацията показва изключителна дисциплина, призовавам да сме на висотата на гражданите. Виждаме как цялото общество се мобилизира. Когато сме единни, ще се справим. Всеки ще има право да изкаже своята позиция да гласуваме предложението", съобщи председателят на НС. 

"Нека да бдим да не се повтори Чернобил, когато българските граждани бяха навън, а партийните величия ядяха специална храна. Говорете каквото искате - ако днес имам възможност да спазим човешки живот, то това ми е достатъчно. Мислете", призова Караянчева. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14166

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.03.26 | 11:42
  Да работят само в краен случай,то и заплати да получават при същото условие.
 2. 2020.03.26 | 11:16
  В конституцията пише, че при извънредно положения в страната, парламентът работи до края на отмяната му. Ето във Франция е така.
 3. 2020.03.26 | 11:13
  успя да научи къде е Русия?
 4. 2020.03.26 | 10:16
  Сега в тези особени времена, защо не работят депутати, министри и пр. без заплата в полза на родината. Съмнявам се да останат гладни. Хората как стоят в къщи без препитание? Бъдете солидарни!
 5. 2020.03.26 | 10:09
  НЕ СЕ МЪЧЕТЕ.НАПРАВО ОСТАВКА.
 6. 2020.03.26 | 10:01
  Сега Комуняците, как ще саботират държавата...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет