Андрей Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите на товарни камиони в Европа

  • 24 март 2020 13:44

  • 763
  • 2
Андрей Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите на товарни камиони в Европа
© ПП ГЕРБ

По сигнал на български шофьори на тежкотоварни камиони евродепутатът Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна сезира европейския комисар по транспорт Адина Валеан за липсващи санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Депутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ изпрати официално писмо до комисаря с призив да бъде възстановено функционирането на тоалетни и санитарни възли, особено в кризисния момент на световна пандемия.

ЕК очаква товарните пратки да преминават границите в ЕС най-много за 15 минути

В писмото си Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа. 

Транспортът и правата на българските шофьори са сред основните приоритети в работата на Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна, който е член на Европейския парламент за втори пореден мандат.

През 2018 г. той беше единственият представител на европарламента, който тръгна с ТИР из Европа, за да докаже, че мерките и предложенията на ЕК в пакет "Мобилност" са неприемливи и вредни за българските превозвачи.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
763 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.24 | 14:01

2
glupavata grobarska podloga za da sim zashtiti ogromnata zaplata vze da se zanimava sas toaletnite po evropa ha bokluk napravete toaletni vav balgaria po patishtata a togava se vglejdai vav horata.

2020.03.24 | 13:56

1
андрешко си проси бахура и ще си го получи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини