НС отхвърли проекторешение за оттегляне на България от АСТА

  • 04 април 2012 11:34

  • 666
  • 2
НС отхвърли проекторешение за оттегляне на България от АСТА
©

С 33 гласа "за", 2 "против" и 77 "въздържал се" парламентът отхвърли проекторешението, предложено от "Атака", за оттегляне на България от АСТА.

Решението за споразумението е сключено при пълна липса на прозрачност, без да са изслушани представители на българските потребители, заинтересовани юридически лица, интернет оператори и неправителствени организации, посочват в мотивите си вносителите от "Атака". Те отбелязват, че не са взети предвид и не е проведен дебат какви могат да бъдат позитивите и негативите, както и обществената реакция. От "Атака" допълват, че според европейски институции има опасност от масово наблюдение, невидим мониторинг на милиони хора, независимо дали са под подозрение, както и систематично записване на данни.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Синята коалиция коментира, че споразумението не отговаря на националните интереси. Не трябва да имате съмнения, тази врата трябва да бъде затворена и шикалкавенето да спре, посочи той. Подкрепа беше изразена и от страна на левицата.

Диан Червенкондев от ГЕРБ отбеляза, че, за да се подкрепи проектът на "Атака", споразумението би трябвало да е минало през ратифициране, но нито има ратификация, нито е започнала такава процедура. Той припомни, че България вече е изразила в Брюксел позицията си да не ратифицира споразумението.

Последвайте канала на

БТА
666 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
HATE

2012.04.04 | 15:57

2
Zapo4nete q togava tazi procedura
избирател

2012.04.04 | 14:37

1
33+2+77=112

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини