Мартин Димитров: АЕЦ Белене беше заплаха

  • 04 април 2012 08:04

  • 1279
  • 7
Мартин Димитров: АЕЦ Белене беше заплаха
©

Този руски монопол, т.е. зависимост на руския газ може да намалее. Всички анализисочат, че Козлодуй може да се справи. Белене 33 години не могат да я построят, а Козлодуй ще е далеч по-евтин. Едно е да почнеш с готова инфраструктура, а друго - да строиш върху гьол.

Това каза лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в сутрешния блок на ТВ7. То е убеден, че и токът ще поевтинее. Не гледайте на Белене като на стратегическо споразумение, а като на заплаха. Следваше разруха, ако не се бяхме отказали от АЕЦ, каза още Димитров.

Освен всичко, Белене е върху сеизмично опасна зона. А след Фукушима е немислимо да строиш, зави синият лидер.

Последвайте канала на

1279 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.02.27 | 15:59

7
Тоя тъпанар, който подменя резултат от референдум трябва да му бъде търсена отговорност.Нека направим така, че на следващите избори СИНИТЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА, ЗАЩОТО ТЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ НАРОДА И НЕ БИВА ДА СЕ НАРИЧАТ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!!!
do 4

2013.02.27 | 15:27

6
Господине, айде покажи си дипломата по енергетика, щото явно много разбираш. Тук в германия, хората откакто спряха 8 реактора (опс, пардон, те 2 ги рестартираха, но ти не знаеш, нали?) писнаха за високи сметки, цената в засегнатите бундесландове скочи с до 2-3 цента на киловат. Дори за правителството е ясно (миналата седмица имаше публичен дебат), че със спирането на ядрената енергия тока ще скочи минимум с 20 процента. Стига сте приказвали глупости, че вятъра е евтин, като никога нищо не сте прочели, а и идея си нямате как се гради енергопреносна мрежа. Освен това, да твърдиш, че АЕЦ са опасни е повече от абсурд. за единствените два случая на злополука са виновни човешка глупост и комунистическата шайка, пострила калпаво и експлотариала още по-калпаво чернобил, а за далеч по-нищожния проблем във фукушима - ами ако си мислите че след 9.1 по рихтер (което НЕ предизвика проблемите) и 10 метра цунами на българия проблема и ще е Белене, козлодуй или някоя друга централа, жестоко се лъжете. А, и неслучайно миналата година площадката беше инспектирана от МАЯЕ и ОДОБРЕНА за напълно безопасна за строителство, предвид всички реални опасности. А иначе вие празни приказки може да си приказвате колкото си искате, само после да не се оплаквате от тъмните и студени зими.
И.И

2013.02.27 | 14:59

5
Kaто цяло в коментарите преобладават експерти от нивото на господина, който също експертно се е изказал в статията. Явно не само бойко със средно може да разбира от всичко, даже от енергетика, включайки ядрена.
Крум Иванов

2013.02.27 | 14:58

4
Фукушима показа че ядрените централи са най безопасната техническа система в света. Около 13 000 загинаха от цунами и земетресението и нито един - от радиация. Всъщност някой може ли да ми каже името на някой загинал от радиация. Освен Мария Склодовска.

2012.04.17 | 16:07

2
То от радияция никой не умира, освен ако не е много силна и не изгориш от нея !!!!! Но се умира от лъчева болест, рак , тумори и всякакви такива породени от радияцията. Така, че реално последствията от Фукушима ще излязат след време. До колкото съм чел около Чернобил раковите заболявания след радияцията са скочили неколко кратно така че не ми обяснявай колко е безопасна ядрента централа. Точно защото не е толкова безопасна се правят изключително много и задълбочени изследвания на всевъзможни неща в това число и каква е опасността от земетресения и прочие !!!!!! Най - добре си е вертогенараторчето над Германия в Балтииско море наредили са си ги хората колкото искаш вятър бол вътрят си се нямат гориво не замърсяват около тях се раминават корабчета единствен разход е поддръжката ей това ако не е най - евтиното здраве му кажи !!!!!!

2013.02.27 | 14:57

3
Мръсни комунисти не Ви стига, че 45 години унищожихте държавата ами продължавате да го правите. Ако бяхте построили ветрени паркове вместо да почвате тъпият АЕЦ Белене до 2020 когато щяхме да имаме нужда от тях щеше вече да не се изкупува тока им на преференциални цени и да имаме най-евтината възможна електроенергия !!!!!!
Георги Стефанов

2012.04.17 | 16:03

1
В последните години не съм виждал някой политик на дела действително да се е загрижил за България-/в глобален план/,само слушаме фалшиви изявления и обещания без покрития и в крайна сметка българина е подложен на геноцид и експлоатация.........

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини