Радев и Каракачанов обсъдиха изпълнението на задачите на военните по време на извънредно положение

  • 19 март 2020 14:06

  • 39
  • 1
Радев и Каракачанов обсъдиха изпълнението на задачите на военните по време на извънредно положение
© Пресцентър, президентство

Предприетите мерки за гарантиране здравето на военнослужещите и за съхраняване на потенциала на Българската армия и въоръжените сили да изпълняват отговорностите си по осигуряване на бойно дежурство и обучение на личния състав в условията на въведено извънредно положение заради коронавируса, обсъди президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на „Дондуков“ 2 с висши военни.

В срещата участваха министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, генерал Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите, генерал-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски, генерал-майор Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили, и бригаден генерал Митко Григоров, директор на дирекция „Логистика“ в Щаба на отбраната.

Адвокат обясни какво трябва да се направи, за да запазят хората правата си по време на извънредно положение

Държавният глава получи уверение, че са въведени мерки за своевременно наблюдение на здравословното състояние на личния състав и се работи за снабдяването с предпазни средства на формированията от Българската армия, които продължават да изпълняват своите задачи.

Военните формирования съхраняват своя потенциал за участие в действия в помощ на населението за предотвратяване и преодоляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи, както и за изпълнение на задачи по охрана и отбрана на обекти от критичната инфраструктура. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
39 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Щон

2020.03.19 | 18:39

1
РАДОФ..пак..търси.. ефтин..пиар..омръзнали.. ОТ.. голи..охлюви

Добави коментар

Водещи новини