Нова US-грама: "Зловещите софийски улици"

  • 11 юни 2011 19:39

  • 1112
  • 0
Нова US-грама: "Зловещите софийски улици"
©

Нещата не се развиват по-добре и в новосъздадената Държавна агенция национална сигурност (ДАНС). Тя беше основана с цел борба срещу организираната престъпност и корупцията, а вместо това е политизирана, а някои нейни представители се свързват с престъпници и със съмнителен бизнес. Междувременно старите скандали си отминават и се появяват нови".

Това се посочва дипломатически в доклад, писан от шарже д'афер на американското посолство Алекс Караянис през 2009 г., а темата е "Зловещите софийски улици".

Материалът е публикуван от "Уикилийкс" и сайтът Биволъ. "Докато воденото от социалистите (БСП) правителство се опитва да убеди обществото и ЕС, че се занимава със сериозна борба срещу престъпността и корупцията, средностатистическият българин е ежедневен очевидец на страхотни подигравки със закона. Гангстери, главорези и мутри (съмнителни бизнесмени) със скъпи коли демонстрират престъпно придобитото си богатство. Те се промъкват с лекота през тромавата и корумпирана съдебна система (нито един емблематичен член на организираната престъпност не е бил в затвора за значителен период от време)", отбелязва дипломатическата кореспонденция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини