Екатерина Захариева е на двудневно посещение в Северна Македония

  • 09 март 2020 07:21

  • 642
  • 0
Екатерина Захариева е на двудневно посещение в Северна Македония
© Фейсбук

В рамките на съвместното председателство на Берлинския процес на България и Северна Македония в Скопие днес се провеждат две събития - форум за Западните Балкани и среща на външните министри на държавите от региона.

Днес и утре българският министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е в столицата на Северна Македония. В първия ден от посещението в Скопие министър Захариева ще направи дарение на македонското Министерство на здравеопазването по линия на официалната българска помощ за развитие.

Екатерина Захариева се срещна с българите в Берлин

14 компютъра и принтери, медицинска апаратура за ранна диагностика на цистична фиброза за детска болница в Скопие ще предостави Захариева на Северна Македония. Заедно с македонския си колега Никола Димитров, българският първи дипломат ще говори в заключителния панел на тинк танк форума за Западните Балкани. 

Утре Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще засади дръвчета в училище в Скопие, следва работен обяд, посветен на Берлинския процес и дебат за европейската перспектива на Западните Балкани. Този формат е създаден през 2014-та година, а фокусът е евроинтеграция на Западните Балкани чрез икономическа и инфраструктурна свързаност.

През 2017-а година България стана постоянна държава от Берлинския процес на срещата на върха в Триест непосредствено преди българското председателство на Европейския съвет. Това е първото събитие от Берлинския процес тази година – първата, в която той се председателства от две държави – една от Европейския съюз и една от региона.

Кулминацията на съвместното председателство на България и Северна Македония ще бъде срещата на върха в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини