Валентин Николов: Никога не е било лесно да се преговаря с Газпром

  • 04 март 2020 16:25

  • 575
  • 3
Валентин Николов: Никога не е било лесно да се преговаря с Газпром
©

Кога и как ще поевтинеят сметките ни, след спада на цената на газа, коментира Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, - председател на енергийната комисия в парламента.

Това бяха много дълги преговори, те започнаха от юли месец миналата година. Ние чакахме точния момент. Очаквахме руската страна да поиска промяна на точката за достъп. Тази смяна определяше нови обстоятелства. Това доведе до тези тежки преговори. Определено най-важното условие е това, че ЕК задължи Газпром да предоговори всички договори, заяви шефът на енергийната комисия.

По думите му никога не е било лесно да се преговаря с Газпром.

На Трети март: Русия свали цената на газа за България

Има различни хипотези, но България вече има реверсивни връзки. Влиза газ и от Турция, и от Румъния и от Гърция. Цената на крайните потребители със сигурност ще намалее, каза Николов.

Няма как да се намали цената на газа, като се обади някой по телефона. Това е една сложна формула. Не може един политик да се обади на друг политик, много по-сложни са нещата, коментира той.

По думите му сега България може да си позволи да преговаря, дори може да си позволи да не сключва договори, защото вече има много източници. Утре в комисията по енергетиката ще има генерална среща, на която ще се разясни формулата за цената на газа, посочи още Николов. Ще се предложи вариант да се компенсират със задна дата крайните потребители.

Последвайте канала на

Novini.bg
575 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.03.04 | 18:48

3

ОСОБЕНО КОГАТО СИ ПРОСТ КАТО БАДАНАРКА

Отмъстителя

2020.03.04 | 17:45

2

С КОЛКО ЛИ ЩЕ ПАДНЕ ЦЕНАТА НА ТЕЦ ,КОИТО ПОЛЗВАТ ГОРИВО ГАЗ, ЗАЩОТО СОФИЙСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ РАБОТИ НА КОГЕНЕРАЦИЯ И ПРОДАВА СКЪП ТОК НА ДЪРЖАВАТА И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО Е ПРЕД ФАЛИТ!!! КРАЖБИ, КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ...ХРАНИЛКА ЗА ПОЛИТИЦИ!!!

Българин

2020.03.04 | 17:40

1

ЗАРАДИ ВИСОКАТА ЦЕНА, КОЯТО “УМНИЦИТЕ” ДОГОВАРЯХА С ГАЗПРОМ 20 МЕСЕЦА ЦЕНАТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ Е НАРАСНАЛА 47% ЗА ЕДНА ГОДИНА, КАТО ХИТРИТЕ КЕВР УВЕЛИЧАВАТ НА ДВА ПЪТИ ЦЕНАТА САМО ЛЕТНИЯ ПЕРИОД ЗА ДА НЯМА БУНТОВЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини