Анализатор: Ердоган нарочно насочи бежанците към Гърция

  • 02 март 2020 11:47

  • 4612
  • 4
Анализатор: Ердоган нарочно насочи бежанците към Гърция
© Кадър: Бгонеър

Бежанците нарочно са отишли към близката граница и заради това са насочени от турските власти към Гърция. Засега Ердоган избягва да праща бежанците по нашите граници. Това коментира пред България он еър директорът на Центъра за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси.

Според него Ердоган няма нито интерес, нито повод да развали двустранните отношения с България, по-специално с Борисов. Затова и анализаторът очаква срещата между Борисов и Ердоган ще бъде положителна.

Журналистът Мехмед Юмер пък подчерта, че рядко се забелязват бежанци от Сирия.

"В настоящия момент наблюдаваме как турският президент прави заложници страданията на хората заради своите политически интереси", каза той.

Проф. Чуков: Ердоган има проблеми с всички съседи, без България

Днес се очаква Бойко Борисов да проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Анкара на 2 март. Във фокуса на разговора им ще бъдат обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите, съобщават от правителствената пресслужба.

По време на работната вечеря в понеделник двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона. Разговорът ще се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода.

Последвайте канала на

Novini.bg
4612 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.03.02 | 12:02

1

Предлагам г-н Борисов да покани Ердоган за тържествата на 3 -ти март.

2020.03.04 | 10:02

4

А защо не? Все пак макар и заради продажен паша,там са загинали османски войници.Но бъди сигурен че от шипка ще продължи към Плевен и ще постави венец пред защитниците на Пленен. Предполагам си ходил на "панорамата" и сещаш за какво иде реч...

2020.03.02 | 18:47

3

Това бих искал да го видя, как поднася венци пред паметника на опълченците хахахаха

Hasan

2020.03.02 | 13:34

2

Nyama politiçeski interesi. 6 mln emigranti v Turtsiya e ravnosilno na 850 hil. v Bulgaria. Tejestta e mnogo golyama. İska podkrepa za İdlib.

Добави коментар

Водещи новини