Горанов: Не се налага нормативна промяна във връзка с болничните за карантина

  • 28 февруари 2020 13:50

  • 275
  • 0
Горанов: Не се налага нормативна промяна във връзка с болничните за карантина
© Булфото (архив)

Според финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва не се налага нормативна промяна във връзка с издаването на болнични листове за карантина, здравният министър ще изпрати технически указания на личните лекари. Това съобщи той пред журналисти в парламента.

Горанов коментира опасността пред Националния осигурителен институт, която се създава с възможността да се взимат болнични за карантина за новия коронавирус.

По отношение на болничните, финансовият министър информира, че днес здравният министър Кирил Ананиев ще изпрати технически указания към личните лекари, за да разясни хипотезите, при които се използва тази правна възможност, която и сега е разписана в Кодкеса за социално осигуряване /КСО/ и в наредбите за експертиза на работоспособността.

Личните лекари: Не можем да издаваме болнични за доброволна карантина

Горанов коментира, че осигурителната система безспорно ще бъде под натиск и припомни, че в Закона за държавния бюджет има текстове, които гарантират баланса на бюджета на Държавното обществено осигуряване /ДОО/.

"Всички права, които възникват на основание на действащото законодателство по отношение на осигурените български граждани, са гарантирани", увери финансовият министър.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини