"Атака" искат изслушване на Каракачанов заради продажбата на имоти на Министерство на отбраната

От "Атака" искаме изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Това заяви по време на брифинг в парламента депутатът Десислав Чуколов.

Той обяви, че вицепремиерът Каракачанов от встъпването си в длъжност на поста министър на отбраната е превърнал МО в "най-голямата агенция за недвижими имоти в България".

Волен Сидеров: Каракачанов носи отговорност за Димов

Чуколов настоя изслушването да бъде включено като точка в дневния ред от програмата за работа на парламента следващата седмица.

Депутатът посочи, че когато е била създавана коалицията "Обединени патриоти" в програмата не е имало такава клауза, както и по време на коалицията "Обединени патриоти" - ГЕРБ.

"В управленската програма нямаше такава клауза да се приватизират, да се продават имоти, които блоговидно са наречени имоти с отпаднала необходимост", каза той.

Той даде пример с имот на площ от 16 декара на Министерството на отбраната, край Пловдив в местността Капсида, който бил продаден на цена от 160 хил. лв. По думите му това прави 9,81 лв. на квадратен метър, докато пазарната цена за имоти в тази местност е най-малко 50 лв. за квадратен метър. "МО е продало този имот на цена пет пъти по-малка от пазарната му цена", коментира депутатът.

Румен Петков: Каракачанов трябва да си отиде веднага

Чуколов посочи, че в центъра на София също се продават редица имоти - на бул. "Цар Борис Трети", в кв."Драгалевци", на Околовръстното, в района на Божурище. Освен това се готвели за продажба и три полуострова в най-красивите части на Южното Черноморие. Първият от тях е 110 декара, предвиден за застрояване, следващият имот е около Царево, 20 декара в местността "Герени" около Созопол, които също са били предвидени за застрояване.

"Апелът ми е към депутатите от ГЕРБ. Нека те, да подкрепят това наше искане и по този начин също да покажат, че те не слагат чадър над вицепремиера Красимир Каракачанов", завърши Десислав Чуколов.

Коментари

 1. 2020.02.28 | 19:03

  А, за "паспортите" ще искате ли да чуете НЕЩО????

 2. 2020.02.28 | 11:37

  разпродава България преди да напусне властта. Така беше и при Костов.

  1. 2020.02.28 | 12:08

   Попитайте го за района в Суходол. Корумпирани ПАТРИОТИ.

 3. 2020.02.28 | 11:19

  Кой ще провери в Шумен продажбата на военна земя със складове, зад ЖП "Спирка Тракия", до Поделението, на турски бизнесмен за застрояване с блокове за работници за заводите!?

 4. 2020.02.28 | 11:08

  ПОРЕДНОТО БЕЗДАРНО ТЕАТРО ДИРИЖИРАНО ОТ ПЕРХИДРОЛЕНИЯТ ПАЛЯЧО.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет