Борисов иска да няма страхове за еврото

  • 21 февруари 2020 13:02

  • 1230
  • 3
© МС

Борисов иска да премахне всички страхове за влизането на България в Еврозоната. Той обмисля да предложи и създаването на специален съвет у нас, в който темата да се разисква. Целта е да отпаднат притесненията на българските граждани за еврото.

Пред журналисти в Брюксел той каза, че на срещата със зам.-председателя на Европейската комисията Валсис Домбровскис е била обсъдена темата. Най-напред Домбровски е дал "прекрасна оценка" за финансовото състояние на България, похвали се Борисов.

"Сиреч лъжите, че сме задължили народа с дългове, точно обратното", каза той.

Евро или не? Отговорите от проф. Валери Димитров

Борисов е обяснил на Домровски, че иска да се намери "абсоплютен консенсус" за еврото. Той смята, че това е естественият път на България, напомняйки, че в договора по присъединяване към ЕС е записано влизането в Еврозоната.

"Най-лесното за обяснение, което хората биха разбрали, е, че няма държава, която е приела еврото, да е станала по-зле. Това са фактите към днешна дата. България и Хърватия ще бъдат разглеждани отделно", коментира още премиерът.

През юли ще бъде разизкана кандидатурата и на двете държави за еврозоната.

"Имаме време да се убеждаваме, да чуем всички", добави Борисов.

Снимка: МС

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1230 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.21 | 14:55

2

как изведнъж даде пак заден ход!!какво стана.лъжите ви за икономическият разстеж и неверните данни към евростат които сте дали ги разкриха от ек.тия са страшни лъжци.

2020.02.21 | 20:41

3

Повтаряш опорките лъжи на доносник Икономов.

Българин

2020.02.21 | 14:50

1

Какъв юли ще ни разглеждат и разискват заедно с Хърватия, като ни беше обещано да сме в ERM ll още през април??? Хърватия, вчера влязоха в ЕС, а ние сме вече 10г. там, бордът ни гарантира твърда финансова дисциплина и само заради Инвестбанк и FIBANK ни бавят и се подиграват с нас!!!

Добави коментар

Водещи новини