Депутатите имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК

  • 19 февруари 2020 13:47

  • 289
  • 0
Депутатите имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК
© Булфото (архив)

Парламентарните групи имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК. Това реши Народното събрание с приетите процедурни правила за провеждане на публична процедура за избор на управител на Националната здравноосигурителна каса.

В текстовете е записано, че предложенията на парламентарните групи се внасят в писмена форма чрез председателя на Народното събрание до Комисията по здравеопазването в 5-дневен срок от приемането на процедурните правила от Народното събрание.

Д-р Дечо Дечев: Оттеглям се от НЗОК

Предложенията за кандидат за управител следва да бъдат придружени с писмени мотиви, които аргументират добрата професионална репутация на кандидата.

Предвидено е постъпилите предложения да се публикуват на специализирания тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание в срок не по-късно от 14 дни преди изслушването. В проекторешението се регламентира, че изслушването на допуснатите кандидати е публично и се провежда в открито заседание на Комисията по здравеопазването.

Предвидено е заседанието, в което се провежда избор на управител на Националната здравноосигурителна каса, да се излъчва в реално време в интернет страницата на Народното събрание.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини