БСП предлага промени в Закона за управление на отпадъците

  • 19 февруари 2020 13:14

  • 268
  • 1
БСП предлага промени в Закона за управление на отпадъците
© Пресцентър БСП

ПГ на "БСП за България" предлага промени в Закона за управление на отпадъците. Това обяви на брифинг народният представител от левицата Манол Генов. Той обясни, че това предложение е един вид продължение на политиката им, предприета с поискания от тях вот на недоверие за провал в политиката по управление на околната среда и водите.

"С нашите предложения ние се опитваме да изравним правния статут на всички участници в дейността по събиране на отпадъците", обясни Генов. Той визира сериозните банкови гаранции, които действат от 2012 г. по отношение на всички, които участват в събирането на черни и цветни метали. "Сега, с хаоса, който се създаде с движението на вносните боклуци от различни европейски страни, видяхме че сивият бизнес бяга от черните и цветните метали", коментира той.

РИОСВ-Пазарджик се самосезира заради отпадъци в землището на село Синитово

Депутатът обясни, че предлагат банкови гаранции за всички субекти, които се занимават с отпадъци, както и въвеждането на 24-часово наблюдение.

Според Генов въпросните промени ще доведат до осветляване на този бизнес. Прогнозата на левицата е, че сериозно ще бъде засилен контролът и приходите, които се формират в републиканския бюджет от дейност, свързана с отпадъци. Генов обясни, че въвеждането на банкови гаранции за всички субекти, които се занимават с отпадъци, би обезпечило вземанията на държавата по отношение на глоби и санкции на неизрядните участници в този процес.

Последвайте канала на

Novini.bg
268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ъъъ, промените в закона

2020.02.19 | 13:46

1

ЧЛ.1.БСП ООД Е ИСТИНСКИЯ БОКЛУК В Р.БЪЛГАРИЯ
ЧЛ.2.ПУСКАНЕО НА ВОДАТА ЗА ИЗРИВАНЕ НА БОКЛУКА Е ЗАЗЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАЦИЯТА НИ

Добави коментар

Водещи новини