БСП привика Аврамова заради скандала с винетките

  • 19 февруари 2020 10:24

  • 999
  • 0
БСП привика Аврамова заради скандала с винетките
© Кадър: Нова телевизия

Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно да докладва на депутатите защо на софиянци им се искат винетки. За това настояха от БСП днес. Партията поиска изслушване на регионалния министър заради скандала дали трябва да има винетки за пътуване между София и прилежащите й общини

"От няколко дни в нашата държава по републиканката пътна мрежа действа контрола върху електронните винетки и тол системата. За съжаление от година и нещо има тържествени обещания от страна на премиера, от страна на министър Аврамова, че софиянци, които ползват тази мрежа и живеят около София, а това са десетки хиляди хора, на които личният лекар им е в София, на които детската градина на детето е в София, те работят в София", аргументира искането Манол Генов от БСП.

Малко по-късно колегата му Димитър Данчев запита хората от Банкя и Нови Искър не са ли и те софиянци, че да плащат винетки. И помоли председателя на парламента отново да потърси Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

"Не ме молете толкова много, г-н Данчев. Тя е на Министерски съвет, уведомена е, ще върне отговор", каза Цвета Караянчева.

Столична община: Няма да се глобяват жители на Нови Искър без винетки

Жители на Нови Искър излязоха на протест заради неясните изисквания около винетките. Вчера пред БТВ Георги Налбантов от Националното тол управление каза, че за хората от Северната скоростна тангента, Банкя и Панчарево винетките са задължителни. Това пък не съвпада с мнението на кмета Йорданка Фандъкова. Премиерът Бойко Борисов също днес реагира остро на това.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини