Премиерът на Грузия: България може да стане врата за Азия към Европа

  • 01 април 2012 17:04

  • 790
  • 0
Премиерът на Грузия: България може да стане врата за Азия към Европа
©

Интензифицираните тристранни отношения между Грузия, Турция и България ще спомогнат за това Грузия да стане вратата за Европа към Азия, а  България -  за Азия към Европа, заяви премиерът на Грузия Ника Гилаури на съвместна пресконференция с българския министър - председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Имам предвид железопътната връзка между Грузия и Турция, която предстои да бъде завършена през 2013 година и електрическата връзка между Грузия и Турция, която предстои да бъде завършена през 2012 година. Съответно от другата страна – връзките между Турция и България. Тези три страни може да се превърнат в център, през който може да преминават връзките от Европа към Азия и обратно", каза Ника Гилаури.

Обсъждаме проекти през Черно море – ферибот с железопътна линия вече е налице, но и ферибот за автомобили.

Премиерът на Грузия приветства българския министър-председател и му благодари за неговата визита. "Вярвам, че тя ще даде нов стимул за икономически отношения между двете страни, защото съм уверен, че политическите отношения вече са постигнали добро ниво", каза премиерът на Грузия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини