Борисов: Има възможност за реална диверсификация на доставките на газ

  • 01 април 2012 16:28

  • 951
  • 2
Борисов: Има възможност за реална диверсификация на доставките на газ
©

Виждам възможност за реална диверсификация на доставките на газ, заяви на пресконференция премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е на посещение в Грузия. На пресконференцията участва и  премиера на Грузия Ника Гилаури.

"Ако Грузия има пристанища за втечнен газ и може да доставя втечнен газ до българските пристанища на Варна и Бургас, ние ще поработим активно за меморандум за доставка на втечнен газ до нашите пристанища. През Босфора не може да минават танкери с втечнен газ, затова нашите пристанища са единствена възможност, ако от Каспийско море и Азербайджан се доставя втечнен газ до Грузия и оттам до България", каза Борисов.

Премиерът съобщи, че България ще подкрепи Грузия за НАТО.

Последвайте канала на

Десислава Станева
951 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лъжи ,лъжи и само лъжи !!!

2012.04.03 | 00:27

1
Премиера пак видя невидимото !Грузия нито има газопровод , нито газ , нито пристанище за втечнен газ ! И как вижда Азербайджански газ в Грузия ? Да беше отскочил поне , за по - достоверно до Азербайджан преди това. И да имаше кой да му каже че повечето Азербайджански находища са отдадени на концесия на Газпром ! А за Иранския газ даже не нужно и да говорим ! И с това, май се изчерпва темата за каспийския газ ...

2012.04.03 | 00:27

2
... ние също нямаме пристанище за разтоварване на втечнен газ , а Грузия купува газ от Газпром , Турция от Иран и от Русия . И се изчерпва темата не само за каспийския газ , но и за диверсификацията. Всички брътвежи за диверсификация са един голям балон !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини