Веселин Данов: Бойко Борисов влезе с чисти помисли в политиката

  • 01 април 2012 10:33

  • 4207
  • 7
Веселин Данов: Бойко Борисов влезе с чисти помисли в политиката
© булфото

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г влезе в политиката с чисти намерения, по същия начин аз влязох в политиката, каза Веселин Данов пред ТВ7.

Всеки, който влезе в политиката, първо гледа се бе си, каза още той. Заради опита ми да вляза в политика ме пратиха в затвора. Това призна варненският бизнесмен Веселин Данов, син на бившия министър на МВР и шеф на Конституционния съд Христо Данов. Той декларира, че е участвал в най-различни политически и финансови схеми, но никога не се е облагодетелствал лично. За да го сложат на избираемо място в депутатската листа на СДС, му поискали 50 хил. рушвет. Данов не назова името на корумпирания политик, но стана ясно, че визира бившия син лидер Янко Станоев, който по-късно оглави ДПС в морската столица.  Данов отказал да плати искания подкуп и така си направил своя партия. По-късно заедно със сина си влязъл като общински съветник от БЗНС – Никола Петков. Според бизнесмена неофициално във Варна през 2007 г. е управлявала тайна коалиция – БСП, ДПС, Атака и БЗНС – Никола Петков. Всичко се решавало със задкулисни сметки и договорки. Между 2 и 5 хил. лв. се плащало на човек, за да подкрепят тази коалиция. Но освен това участниците в нея се облагодетелствали с общински парцели, участие в приватизационни сделки, строеж на хотели. Големият рушвет обаче, според Данов, били обществените поръчки. За да се спечели голям търг, 15% от стойността отивала предварително в джобовете на варненски лидери на коалицията в сянка.

Най-големи проблеми обаче бизнесменът си създал, когато го сложили да отговаря за варненската фирма “Пазари”. По думите му печалбите от нея отивали за издръжка на партии. По тази схема се облагодетелствали СДС, БСП, ДПС. Данов решил да реорганизира схемите за работа във фирмата, а като резултат още първата година тя излязла още първата година с един милион на печалба, докато преди това отчитали по 40 000 печалба годишно. Именно с тези си действия бизнесменът засегнал интереси на влиятелни хора и затова го тикнали в затвора. Семейството ми се разболя, като влязох в затвора.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4207 7

Коментари 7

Добави коментар

2013.01.20 | 21:44

7
А вие викате, че ГЕРБ били корумпирани и т.н, а те всъщност са единственото благо нещо за България от край време..
Веселин Данов в дранголника за 3 години

2012.04.02 | 16:16

6
11 юни 2009"Окръжният съд във Варна осъди днес общинския съветник Веселин Данов на 3 години затвор при първоначален общ режим. Съдът одобри споразумение, постигнато между Данов и прокуратурата. Веселин Данов ще бъде настанен в затворническо общежитие от открит тип. Общинският съветник от Народняшката земеделска партия призна вината си за 4 престъпления: – образуване и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици в периода септември 2004 до ноември 2006; – ръководене на въоръжена престъпна група през септември 2008, създадена за изпиране на пари, придобити от престъпна дейност; – склоняване към проституция и трафик на хора; – изнудване на Николай Ив., извършено в съучастие на сина му Христо."_______________НОРМАЛНО Е ДА ХАРЕСВА БОКО-ТИКВАТА...И ДВАМАТА СА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ВИДЯ И РАПОНА НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА!!!
герб :D

2012.04.02 | 02:35

3
Ми, върви да им духаш тогава

2012.04.02 | 02:35

5
На куха лейка как да кажеш, че не е чиста при положение че е празна. Вакуума си казва думата.
Морския

2012.04.02 | 02:35

4
Скоро може да се върнеш пак там заедно с кумира си ББ
ЧИСТ ТВОЙ РЕЗИЛ, ВЕСО

2012.04.02 | 00:31

2
Точно така, осяденият и режал в затвора Весо, Боко Мандрила влезе в политиката със същите чисти помисли с които ти влезе в панделата след доказани в съда твои престъпления! Ти си един долен ПОМИЯР, осъден за престъпления,който се опитва да направи една дистанционна свирка на Боко!!!!!!!

2012.04.01 | 21:05

1
W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини