Вицепрезидентът настоя: Държавата да се върне в селата

14 февруари 2020 13:43

Вицепрезидентът настоя: Държавата да се върне в селата
© Прессекретариат на държавния глава
994 2

„Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК „Александър Стамболийски“ в село Славовица, област Пазарджик.

„Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата.

„От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя“, изтъкна вицепрезидентът.

„Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде“, призова Илияна Йотова.

За гарантирано и директно европейско финансиране за малките общини настоя Йотова

Приветствието си вицепрезидентът завърши с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.

Обредното зарязване на лозите бе извършено от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на ЗТПК „Александър Стамболийски“ Иван Костов и кметския наместник на село Славовица Славчо Велков.

Радина Лазарова
994 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
????

2020.02.14 | 13:54

31538

ДЪРЖАВАТА или "държавата","другарко-госпожо" Йотова????

СТРАНДЖАТА

2020.02.14 | 13:53

31536

ЗА ПРЪВ ПЪТ ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ПРИЗИВА НА ДРУГАРКАТА ОТ ТКЗС. ОБРАТНО НА СЕЛО КОЙ ОТКЪДЕ Е ДОШЪЛ!

Добави коментар

Водещи новини