НС ще разгледа споразумението между МВР и Банката за възстановяване и развитие

Парламентът ще разгледа ратификацията на споразумението между МВР и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за консултантски услуги, засилващи устойчивостта към рискове от бедствия. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Споразумението е подписано в София на 6 декември 2019 г.

Целта на Споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие е Министерство на вътрешните работи да получи консултантски услуги в подкрепа на разработването на Национален план за управление на риска от бедствия.

Депутати подкрепиха Гешев за разследване на приватизацията

Предвидените в Споразумението консултантски услуги ще се финансират със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014 – 2020, предоставени от Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014- 2020 г.“

В 11.00 ч. ще започне и петъчният парламентарен контрол. В него ще участват петима министри от кабинета "Борисов" 3. На депутатски питания ще отговарят министърът на образованието Красимир Вълчев и на околната среда и водите Емил Димитров. Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за машинния вот.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет