Ренета Инджова: От борба „за“ и „против“ валутния борд, всички може да се окажат зад борда

  • 12 февруари 2020 07:31

  • 5356
  • 8
Ренета Инджова: От борба „за“ и „против“ валутния борд, всички може да се окажат зад борда
© Кадър: БТВ

Дори да не се променя курса на лева към еврото, опасенията на хората за спестяванията им остават, има възможност ситуацията да прерасне в паника. Тези неща законотворецът трябваше да ги има в предвид, когато променяше закона. Фактът, че се прави това упражнение, показва, че властниците са решили да поиграят един друг вид хазартна игра. Ако започне сега едно обръщане на левовете, ще е една игра, която е изгодна за бизнеса, банкерите и властта, но не и за обикновените хора. Това заяви бившият служебен премиер Ренета Инджова в ефира на БТВ.

"Онова, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва едни специфични интереси да си поиграем малко на хазарт. Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до крах", прогнозира тя.

Иван Костов: Президентът много се е объркал

„Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго“, коментира Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер заяви, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза. Инджова предупреди да не стане така, че от борба „за“ и „против“ борда, накрая „всички да се окажат зад борда“.

На въпрос как Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи. „Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: „Стига толкова, купонът свърши“, каза тя, допълвайки, че става въпрос за смяна на местата в тази сфера.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5356 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Защо не кажеш Ренка

2020.02.12 | 21:12

8

Как Маджо влизаше в кабинета ти без уговорен час, а министрите висяха да чакат?!
И ти като Цв. Василев, беше в блатото и вс знаеш и говориш, но не си като тях? Хаха

2020.02.12 | 10:05

7

abre indjova ta nie vece ot 30 godini demokracia I arabski liberalizam sme vse zad borda a vece sme I zad afrika taka tce po zle niama kak da stane.

2020.02.12 | 09:35

6

Благодаря на Запада и валутния борд, че внесоха ред в България, защото заради БСП и Русия щях още да бачкам без да имам нищо в хладилника. Комунистите са мародери, психопати, уроди, мафиоти и лайнари.

ЕЛЕКТPА

2020.02.12 | 09:23

5

Както винаги съскащата лелка нищо не каза. Та нима и тя не беше от властниците, но сега се прави на пръднала.

ЕЛЕКТPА

2020.02.12 | 09:21

4

Още не е разбрала, че сегашните властници, не са импексовите БСПдирасти, на дон Луканов, Гоце, Жан кво да Ям, СС Момата и Импексовата свиня, и че те фалираха държавата с без и със валутен борд няколко пъти...

Мила ми Ренето

2020.02.12 | 08:28

3

отдавна сме зад борда, само крадци и продажнници си купихааяхти и лодки

2020.02.12 | 08:27

2

Бългатите за започнат да ровят по кофите,а олигарсите двойно ще си развържат ръцете за по-бърза печалба! БГ гурбетчите,които вкарват немалко евро валута в Бг ще се върнат и попълнат още повече списъка на безработните!.....................Не дай Бог да вкарат евро!

бкп в белене!

2020.02.12 | 08:25

1

девойче, изпи ли си сутрешната водка преди да обясняваш разни неща от живота?!?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини