Изграждаме ускорено транспортен коридор №8

  • 30 март 2012 17:52

  • 1389
  • 0
Изграждаме ускорено транспортен коридор №8
©

Договорихме се, че транспортен коридор номер 8 ще получи своето ускорение.

Това каза пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след среща с италианския държавен глава Джорджо Наполитано в Рим.

Плевнелиев подчерта, че България е единствената държава в момента, която усилено работи по транспортния коридор. "Това беше изключително подчертано с думи на благодарност от италианския президент", добави българският президент.

Постигната е и договорка за съвместна работа в сферата на земеделието и производството на храни. Коментирани са идеи в подкрепа на малките и средните предприятия, идеи в подкрепа на големи инфраструктурни проекти. Обсъдени са били и енергийните теми, алтернативни газови връзки, предаде "Фокус". По думите на президента „Южен поток” е изключителен приоритет не само на българското, но и на италианското правителство. "Голям оптимист съм, Италия ни разбира, Италия ни подкрепя. Не е само категоричната подкрепа за Шенген, не е само категоричното разбиране, че заедно можем да ковем общо европейско бъдеще, по-ясната интеграция в Европа и новата фаза на интеграция”, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини