Цвета Караянчева разговаря с министъра на външните работи на Беларус Владимир Макей

  • 05 февруари 2020 16:43

  • 370
  • 2
Цвета Караянчева разговаря с министъра на външните работи на Беларус Владимир Макей
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на външните работи на Република Беларус Владимир Макей. Гостът е на посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. 

Между България и Беларус съществуват стабилни отношения на приятелство и сътрудничество, изградени на основата на традиционните исторически връзки, културната близост и взаимното уважение между нашите два народа, подчертаха по време на разговора Цвета Караянчева и Владимир Макей. Двамата дадоха висока оценка на политическия диалог, който по думите им се развива много активно.

Необходимо е да положим усилия за задълбочаване на сътрудничеството във всички сфери от взаимен интерес, да внесем повече динамика, за да използваме целия потенциал за развитие на нашите отношения, заяви Владимир Макей. България и Беларус имат изградена солидна двустранна договорно-правна база, която постоянно се актуализира и усъвършества и е предпоставка за по-нататъшното ползотворно сътрудничество, подчерта той.

Има възможности за развитие на контактите между нашите две страни – както политически, така и икономически, отбеляза на срещата председателят на Народното събрание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на допълни, че България и Беларус могат да работят за по-интензивното развитие на контактите и в сфери като стокообмена, културата, туризма. България отдава голямо значение на развитието на двустранните отношения в областта на туризма, като един от основните ни приоритети е нарастването на двустранния туристопоток, посочи тя.

Захариева ще се срещне с външния министър на Беларус

Междупарламентарните срещи и контакти могат да помогнат много за засилването на ползотворния диалог, отбелязаха Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Владимир Макей. Като председател на българския парламент се ангажирам да работя за засилване на контактите между двата парламента и групите за приятелство, които по мое мнение могат да бъдат полезни и да допринесат за засилване на контактите във всички други области, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Народното събрание посочи, че е много важна работата на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Срещите на тази комисия през последните години се провеждат регулярно и очаквам скоро да доведат до конкретни резултати, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

В разговора участва и председателят на Групата за приятелство с Беларус в Народното събрание Васил Антонов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
370 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вили

2020.02.05 | 18:14

2

Тази се зори да бие по точки хубавото Наде ха дано ама надали селянка с късмет

Ййййй

2020.02.05 | 18:10

1

Цвето Балканска кво се дуеш като миска и на сън не си се виждала на това место ха поспри се малко че те з аем ква мърла родопска си беше

Добави коментар

Водещи новини