Илияна Йотова посрещна в президентството ученици от село Драгиново

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посрещна на „Дондуков“ 2 ученици от Средно училище „Методий Драгинов“ в село Драгиново, община Велинград. Школото е едно от десетте училища-посланици на Европейския парламент.

Целта на програмата е да се повиши информираността сред гражданите за Европейския съюз, по-конкретно за Европейския парламент.

Илияна Йотова отличи лауреатите на Фондация "Еврика"

Вицепрезидентът сподели основни моменти от 10-годишната си дейност като представител на България в Европарламента. „Умението да чуеш мнение, различно от своето, изкуството на баланса и компромиса – това е ценен опит, който придобих като евродепутат“, посочи Йотова.

В продължилия два часа разговор учениците показаха своите познания за европейските институции и искаха да узнаят позициите на вицепрезидента Йотова по широк кръг от въпроси – от процеса на изготвяне на европейското законодателство, през причините за евроскептицизма и напускането на Великобритания, до бъдещето на Европейския съюз.

Акцент в разговора беше ролята на България на европейската сцена. Вицепрезидентът подчерта, че на 13-ата година от членството си в ЕС трябва да забравим разделението на „ние“ и „те в Брюксел“, да участваме активно във формирането на европейските политики, като отстояваме националните си интереси. „Утре вие ще бъдете лидерите, от които имат нужда България и Европа, вие ще градите бъдещето ни“, обърна се Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , към възпитаниците на СУ „Методий Драгинов“.

Интерес учениците проявиха и към дейността на вицепрезидента Йотова и работата ѝ с българите в чужбина.

Коментари

  1. 2020.02.05 | 15:23

    Taia cervena maimuna s 1,5cm visokoto celo stava samo za taia rabota!

    Ama vize-prezident samo za da posreshta ucinici ot selata: NIAMA NUZDA ot tazi institucia!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет